Veliki Superklasiko i definitivno van Argentine - Madriđani, spremite se!

> 11:49

Revanš finala Kopa Libertadores će se igrati van Argentine.

Srpski derbi u NBA ligi - Bogdan brojao do 26!

Domaćin drugog "Superklasika" koji će odlučiti šampiona Južne Amerike na programu je 9. decembra od 20.30 časova na stadionu "Santjago Bernabeu".

Južnoamerička fudbalska konfederacija (KONMEBOL) odlučila je da izmesti revanš meč argentinskih velikana ne samo iz Buenos Ajresa i Argentine, već i sa kontinenta zbog divljanja navijača pred duel na Riverovom Monumentalu prošlog vikenda.

Navijači Rivera su pre utakmice kamenovali autobus sa fudbalerima Boke u kojem je nekolicina njih povređena, zbog čega je Boka odbila da igra revanš na Monumentalu.

Konmebol je kaznio River sa dva meča pred praznim tribinama i 400.000 evra, a nakon razmatranja nekoliko alternativnih opcija za novog domaćina revanša, u kojima su prednjačili američki Majami i katarski grad Doha, odluka je pala na Madrid posle ponude premijera Španije Pedra Sančesa.

I dalje postoji mogućnost da se utakmica ne odigra jer je Boka najavila tužbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani jer smatra da je River prekršio zakone o bezbednosti i sigurnosti i traži da se revanš meč registruje službenom pobedom ovog tima.

River i Boka prvi put u svojoj dugoj istoriji igraju međusobno u finalu Kopa Libertadores iako su zaključno sa prvim mečom (2:2) imali 25 susreta.

Boka se bori za sedmu kontinentalnu titulu, a River za četvrtu. Ovo je poslednja sezona u kojoj se finale KL igra u dve utakmice, od sledeće će biti samo jedna na neutralnom terenu kao u UEFA Ligi šampiona.

JOŠ SPORTA:

Najbolji plasman Srbije još od 2014. godine!

Mihin povratak u Italiju?

Kavsi čiste prostor u "seleri kepu", Korver u Juti

Jović TERMINATOR!