Utakmica veka odložena za sutra, FIFA ipak popustila,"građanski rat" se nastavlja!

> 23:37

Istorijski Superklasiko u finalu Kopa Libertadores je ponovo odložen. 

Loš fudbal, malo šuteva - Barsa i Atletiko podelili bodove

Prva utakmica igrana na Bombonjeri je odložena zbog vremenskih uslova, ova zbog napada navijača Rivera na autobus i igrače Boke. 

Naime, derbi veka je krenuo spektakularnim ispraćanjem Bokinih igrača iz njihovog dela Buenos Ajresa, ali je potom usledio paklen doček u blizini Riverovog stadiona. Riverovi navijači su bocama i kamenicama gađali autobus s gostujućim igračima i tom prilikom polomili mnoga stakla, a neki od Bokinih igrača su i poveđeni.

Pravi neredi nastali su pred kapijama stadiona, gdje su pristalice Rivera suzavcem napale igrače pa se zbog svega toga utakmica i pomerila za sat vremena. Bokini igrači su povraćali u svlačionici, a prema pisanju argentinskih medija najgore je prošao Karlos Tevez, koji je napadnut sprejom.

Iz argentinskog fudbalskog saveza su potvrdili da postoje svi uslovi za odigravanje Superklasika nakon što su doktori pregledali Bokine igrače i prema njihovoj proceni nema razloga za odlaganje utakmice.

Iz Rivera su bili korektni i solidarisali su se sa svojim velikim rivalom, rekavši da kakvu god odluku da donesu podržaće je. Potom su se novinarima oglasili najiskusniji iz tabora Boke - Tevez i Gago. Njih dvojica su rekli da igrači fizički ne mogu da igraju, a da je nekome iz FIFE stalo da se meč odigra, uprkos povredama igrača. 

Da stvar bude još gora, prilikom dolaska na Monumental, fudbalerima Boke je bačen suzavac...

Utakmica je bila zakazana za 21 sat, odložena je potom za 22, da bi poslednji termin bio 23:15. Ipak, izgleda da je neko rešio da izađe u susret povređenim igračima Boke Juniors i odloži meč za sutra u 21 sat. 

Ovaj spektakl dobija na značaju još više jer ćemo sutra, ukoliko ne dođe do novih nereda, dobiti pravi spektakl i utakmicu veka. 

Definitivno, ovo je stvar religije i opredeljenja. 

JOŠ SPORTA:

Poćetino: Svi će gledati Superklasiko

A da Mundijal bude svake druge godine?

Rodžer je kao vino - U top 20 već 18 godina!

Furiozni Novobeograđani razneli Banjaluku