Pep oteo plejmejkera bivšem klubu!

> 16:20

Engleski i španski mediji prenose da je Mančester siti uspeo da preotme Barseloni fudbalera. 

Doviciozo pobedom zatvorio sezonu!

U pitanju je Holanđanin Frenki de Jong. Mladi Holanđanin je izdanak Ajaksove škole i igra sjajno od početka sezone. On i njegov saigrač De Liht su zaludeli sve najbolje evropske timove, a pričalo se da će Barsa u vidu mladog veznjaka dobiti igrača za budućnost. 

Podsetimo, još od vremena Marka Van Bomela, Barselona nije imala nekog Holanđanina na sredini. 

Ipak, Miror javlja kako je Pep Gvardiola uspeo da preotme bivšem klubu igrača i sa Markom Overmansom ugovori transfer. 

Koliko god da je aktuelni sportski direktor Kopljanika bliži Barsi, dobro je poznta ona stara kako je para najefikasnija kada treba da odmeni burgiju, a dobro je poznato i da Ajaks praktično živi od prodaje svoje dece, tako da...

San prenosi Mirorovu vest i dodaje da je Barsa letos poslala samo jednu zvaničnu ponudu, ali je Ajaks glatko odbio 27.000.000 funti. Kasnije se pisalo da usmeni dogovor postoji i da će De Jong Katalonce koštati između 45 i 50 miliona evra, a Sitiju nije teško da prebaci tu sumu. 

Naime, Miror tvrdi da je dogovor između "Građana" i Overmansa pa na 61.000.000 funti, što je oko 69.000.000 evra. Sitiju je potreban igrač profila Frenkija de Jonga. Fernandinjo je nezamenljiv na toj poziciji i igra fantastično, ali isto, Brazilac uskoro puni 34 godine i neće više moći da igra na tom nivou. Gvardioli su već izmakli Žoržinjo, Pjanić i Kovačić, tako da ovu priliku ne želi da ispusti. 

Takođe, Pep voli ovakve igrače - zavidna tehnika, ume da iznese loptu, da povuče kontru, da odgovori na više pozicija, čak i na štoperu... Na sve to mlad i dostupan za "vajanje".  

Ukoliko se ova informacija ispostavi kao tačna "pevaće" i u Viljemu II, prethodnom klubu Frenkija De Jonga, koji je igrača 2015. pustio u Ajaks za džabe, ali pod uslovom da od naredne prodaje dobije 10 odsto. Dakle, timu iz Tilburga po ovim proračunima išlo bi skoro 7.000.000 evra...

JOŠ SPORTA:

Dominacija Sebastijana Ožijea se nastavlja - šesta u nizu!

Legenda Benfike, ko može time da se pohvali - 11 utakmica, 12 trofeja

Spahija odleteo iz Tel Aviva

Srbija ima dva igrača među pet najkorisnijih u NBA!