Slučajnost ili ne? Infantino ne zna zašto je suspendovan istražitelj za korupciju

> 16:36

Infantino ne zna zašto se sve ovako završilo.

ZVANIČNO: Zvezda dobila prvo zimsko počajanje

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino ne zna zbog čega je glavni istražitelj te organizacije za korupciju suspendovan. Istražitelj Olivije Torman takođe predaje pravo na švajcarskom univerzitetu, gde je predsednik FIFA studirao i lični je prijatelj Infantina.

Predsednik FIFA je rekao da nije imao kontakt sa Tormanom, i da ne zašto je došlo do suspenzije od strane švajcarskog državnog tužioca.

Infantino je takođe rekao da ne misli da će suspenzija ugroziti istragu fudbalskih zvaničnika pod krivičnim sankcijama, uključujući bivšeg predsednika FIFA Sep Blater koji negira optužnicu za pranje novca.

Tormana je nedavno suspendovalo tužilaštvo, uz obrazloženje da "mora da pojasni situaciju". Njegova suspenzija je došla dan nakon što su švajcarske dnevne novine "Tages-Ancajger" objavile članak o sukobu interesa između Infantina i još jednog švajcarskog regionalnog tužioca koji su prijatelj iz detinjstva.

Istraga je počela pre četiri godine kada je FIFA podnela krivičnu prijavu za sumnju na pranje novca prilikom razmatranja kandidatura za Mundijale 2018. i 2022. godine.

Sedam fudbalskih zvaničnika, uključujuć́i i dva potpredsednika FIFA, uhapšeni su u maju 2015. godine u ranim jutarnjim satima prilikom jedne racije ciriškog hotela s pet zvezdica.

Švajcarski zvaničnici kasnije su pokrenuli krivični postupak protiv Blatera zbog sumnje na loše upravljanje.

JOŠ SPORTA:

Bizarno ali istinito - utakmica se ponavlja jer je mali teren

Rani povratak u Argentinu ili?

Melo nastavlja da luta, zovu ga Portorikanci

Kad pre? Prošlo 15 godina od Mesijevog debitovanja