Čelsiju preti zabrana dovođenja igrača!

> 14:13

Fudbalski klub Čelsi se suočava sa velikim problemom, prenosi BBC.

"Luč je kul, iako Srbe nešto ne volim"

Francuski portal "Medijapart" je došao do dokumenata u kojima se navodi da je Svetska fudbalska organizacija (FIFA) tokom trogodišnje istrage pregledala 19 pojačanja Čelsija među kojima je i transfer 18-godišnjeg napadača Bertranda Traorea. 

Naime, "Medijapart" navodi da je u 14 od 19 slučajeva umešano dovođenje igrača mlađih od 18 godina. "Plavci" su sa druge strane spremili saopštenje u kome su naveli da su u potpunosti sarađivali sa Fifom. 

"Krovnoj fudbalskoj organizaciji smo pružili sveobuhvatne dokaze koji pokazuju usklađenost sa važećim propisima FIFA", navodi se u saopštenju Čelsija. 

Francuski portal piše i da je FIFA jedinica za integritet i podobnost predložila da se Čelsiju izrekne kazna zabrane transfera u naredna četiri prelazna roka, ali i novčana kazna od 45.000 funti zbog kršenja propisa. 

U septembru 2017. godine objavljeno je da je pokrenuta istraga protiv Fudbalskog kluba Čelsi, a FIFA je saopštila da istraga i dalje traje, kao i da do sada nije donesena nikakva odluka. 

Fudbaler iz Burkine Faso, Bertrand Traore sada igra za francuski Lion, a svoj prvi profesionalni ugovor je potpisao sa Čelsijem 2013. godine kada je imao 18 godina, a sve do januara 2014. nije bio registrovan. 

On je u tom periodu upisao 25 nastupa, kako za prvi, tako i za mlađe selekcije Čelsija, iako nije bio registrovan u Fudbalskom savezu Engleske (FA). Čelsi je tokom istrage priznao da je njegovoj majci u aprilu 2011. godine plaćeno 155.000 funti, kao i dodatnih 13.000 klubu u kom je predsedavala, Aje Bobo-Diulaso, kako bi imali prvenstvo u transfer pregovorima. 

S njim je, navodno, potpisan ugovor na četiri i po godine, iako je dozvoljeno da igrači mlađi od 18 budu potpisani na maksimalno tri godine. Londonski tim je navodno Traoreu godišnje plaćao 20.000 funti da se školuje u Vitgift školi (Whitgift), predgrađu prestonice Velike Britanije.

JOŠ SPORTA:

Aljoša Mitrović pravi "globtroter"

"Realno, moramo još mnogo da učimo..."

Španija odlučila - Kosovo će biti dobrodošlo na njihovu teritoriju!

Koji je tvoj problem? (VIDEO)