Ngolo Kante - sinonim za poštenje i čestitost!

> 17:50

Francuski fudbaler je pokazao da nisu svi isti i da postoje ljudi koji ne podpadaju pod stereotip prosečnih fudbalera. 

Hvala ti za sve...

N'Golo Kante je poznat kao skroman fudbaler, ne eksponira se na društvenim mrežama i ne spada u prosečne fudbalere koji trče za novcem. Najvažnije od svega jeste da je pred novinarima korektan, i privatno se ponaša fino. 

"Football leaks", koji već nedeljama otkriva afere iz sveta fudbala, danas je pisao i o Kanteu, međutim zbog pozitivne stvari... 

Francuski list "Medijaset", prenosi da je vezni igrač Čelsija odbio da primi novac preko računa "of šor" kompanija (poreski rajevi) i insistirao je na tome da "Plavci" sve uradi po zakonu, u čemu su mnoge njegove kolege "uhvaćene".

Navodno, Kante je trebalo da deo godišnje plate u Čelsiju (20%) dobija preko "skrivenih računa". Taj novac bi se prikazao kao profit od prodaje marketinških prava, što je Kante odbio. 

Prvo bi osnovao kompaniju preko koje bi mu legle pare, ali nakon što se informisao o celoj situaciji, odlučio je da ne pliva u "tom bazenu". Njegov pravni savetnik je u mejlu saopštio da je Kante o tome istraživao u novinskim člancima i da je zabrinut zbog mogućih istraga, tako da je insistirao da sve bude legalno.

Zanimljivo je da N'Golo Kante, iako ima višemilionsku platu u Čelsiju (5.000.000 funti), i dalje vozi "Mini Cooper S" i da se nije odlučio za skupocene modele automobila poput njegovih saigrača iz kluba i reprezentacije.

JOŠ SPORTA:

Radičević ponovo na Kanarskim ostrvima

Francuske vlasti češljaju i Monako

Nije samo fudbal, namešta se i u tenisu - Gvatemalac sumnjiv

Nole melje - 2/2