Alarmantno u Bajernu - Riberi šamarao novinara?

> 11:30

Stanju u Bajernu nije baš prijatno. 

Rodžer loše startovao, Novak počinje danas

U subotu su poraženi od Dortmunda u "Klasikeru" i ponovo se videlo da tim iz Minhena više nije toliko dominantan kao što je to bio slučaj ranijih godina. Nemački mediji prenose da je nakon utakmice Francuz Frenk Riberi bio nervozan i da je divljao posle utakmice i da je nasrnuo na novinara. 

"Bild" se poziva na nekoliko svedoka koji su videli kako je Francuz tri puta ošamario novinara Patrika Gijua, nekadašnjeg fudbalera, a danas televizijskog komentatora na "beIN Sportsu", koji je kritikovao krilnog napadača Bajerna zbog loše partije. 

Francuski novinar je istakao da je Riberi jedan od glavnih krivaca za Bajernov poraz jer je nekoliko puta izgubio loptu posle čega su iznikle kontre. Svakako je domaćin do trijumfa stigao nakon kontranapada. 

Giju je navodno imao i pozitivne komentare na Frankovu igru, ali ovog to nije zanimalo. Očevici su za "Bild" opisali kako je tekao napad na novinara – Riberi je izlazio sa stadiona i išao prema Bajernovom autobusu, kada mu je Giju prišao tražeći mu izjavu. Fudbaler je počeo da ga vređa, a onda čoveka koji je ispred njega stajao sa rukama u džepovima, tri puta ošamario i odgurnuo. 

Teži napad sprečio je legendarni fudbaler i član Bajerna Žan-Pjer Papen, kao i desni bek Bavaraca Rafinja, koji su dotrčali i razdvojili ih, posle čega je Riberi ušao u autobus. 

Iz kluba je stigla potvrda da se dogodila "prepirka" ispred klupskog autobusa. 

"Frank Riberi nas je obavestio da je imao sukob sa sunarodnikom Patrikom Gijuom kojeg poznaje godinama. Dogovorili smo sastanak sa njim, kako bismo rešili ovaj problem. Gospodin Giju je saglasan da je to u njegovom interesu", rekao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić. 

Nemački mediji pišu da će Bajern platiti odštetu francuskom novinaru kako ne bi pravio skandal posle ispada fudbalera. 

Riberi je već imao problema tokom boravka u Nemačkoj – jednom je psovao navijače koji su mu tražili autograme, umeo je da nasrće na protivnike, a ni šamari mu nisu strani, pa je jedna od njegovih "žrtava" bio i Dani Karvahal.

JOŠ SPORTA:

FED KUP: Čehinje neprikosnovene, šesta titula u osam godina

Jović terminator - dva u mrežu Šalkea!

Duel na stazi se nastavio i van nje - Maks napao Okona

Ovakav gol se retko viđa (VIDEO)