Mbape traži kule i gradove

> 15:39

Kilijan Mbape je tražio od Pari Sen Žermena da mu na raspolaganju bude privatni avion u okviru pregovora o novom ugovoru, piše Der Špigl.

Živa: "To je engleska škola, tu je većina sirotinja..."

Avion je trebalo da bude dostupan 50 sati godišnje, ali i da Mbape u klubu bude plaćeniji od Nejmara sa kojim je istog leta stigao u Pariz.

Za ovo drugo postoji i uslov – klauzula stupa na snagu odmah, ako Francuz osvoji Zlatnu loptu.

PSŽ je ova dva zahteva odbio, ali je pristao da 30 hiljada evra plaća njegovo osoblje svakog meseca – vozača, telohranitelja i ličnog asistenta.

Osim toga, traženo je da Kilijanov otac Vilfrid bude prisutan na treninzima, te da sa njim dodatno trenira u PSŽ centru, a Mbapeovi roditelji su pitali Parižane hoće li biti novčane nadoknade ako klub zbog kršenja finansijskog fer-pleja bude izbačen iz Evrope.

Leta 2017. godine, Real Madrid je bio spreman da izjednači ponudu PSŽ (180 miliona evra), ali je Vilfrid Mbape bio zabrinut da mlađi Mbape neće moći da "uđe u glavu" Kristijana Ronalda, Karima Benzeme i Gareta Bejla.

Tako je Mbape završio u Parizu, potpisao petogodišnji ugovor po odlasku iz Monaka i postao jedan od najboljih igrača na planeti sa samo 19 godina. Osvojio je Ligu 1, Svetsko prvenstvo i za sada izostaje samo uspeh u Ligi šampiona.

JOŠ SPORTA:

Trinkijeri: "Izgleda loše, ali ima lep ukus"

Zarada od 20 miliona samo od Lige šampione!

ESPN: Ovo fudbalu treba

Dončić nastavlja sa dobrim partijama!