"Kandidovaćemo se za Mundijal 2030. godine"

> 15:32

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija kandidovaće se za svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ovo nije normalan klub"

Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Danćilom.

On je rekao da je plan da se Srbija kandiduje i za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine. 

Za 2030. godinu protivkandidati su Argentina, Paragvaj i Urugvaj, objasnio je Vučić i dodao da su 2026. godinu "dobile" Kanada, SAD i Meksiko. 

"Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od Latinoameričkih zemalja već dobila 2026.godinu. U svakom slučaju, gde god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro svetsko prvenstvo", rekao je Vučić. 

Plan je i kandidatura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine, što će, kaže on, biti problem i ogroman podsticaj za Srbiju. 

"To će naravno biti problem, ali i ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima i da vidim kako i na koji način možemo da unapredimo naše stadione i našu sportsku infrastrukturu", zaključio je predsednik Srbije.

JOŠ SPORTA:

Ćiru Blaževiću ukrali prsten od 100.000 franaka!

Siksersi se hvataju za glavu, Divac može da peva

Ivan Miljković otišao iz saveza

"Svesni smo da uspeh ne dolazi preko noći"