Argentina staje u 180 minuta - Boka i River po prvi put u finalu Kopa Libertadores

> 21:35

SPEKTAKL. 

Gudurić srušio Bajern, Rodrigez bolji od Spanulisa

U borbi za Južnoameričku Ligu šampiona će se boriti veliki, ako ne i najveći rivali - Boka Juniors i River Plata. Fudbaleri Boke i Rivera će po prvi put u istoriji odmeriti snage u finalu "južnoameričkoe Lige šampiona", poznatijoj kao Kopa Libertadores.

Prva utakmica će se igrati na Bombonjeri, druga na Monumentalu. 

Argentinu već hvata groznica jer će ovo biti mnogo više od fudbala. Ovo je stvar opredeljenja u Buenos Ajresu koji će u ta dva dana stati. Vreme će stati, ceo grad će ići na stadion, prvo jednog, potom i drugog kluba. 

Prva utakmica na programu je u subotu 10. novembra na Bombonjeri od 16 časova po lokalnom vremenu (odnosno 20 časova po našem), dok je revanš 14 dana kasnije u istom terminu. Zanimljivo, čelnici KOMNEBOL-a nisu naveli da će domaćin drugog meča finala biti drevni Riverov stadion Monumental, pošto je protiv ovog kluba otvoren disciplinski postupak, pa će taj podatak biti poznat tek posle izricanja eventualne suspenzije.

Svakako, veliki spektakl u najavi. Biće to pravi užitak za sve ljubitelje fudbala, pa i one koji ne gledaju ovu igru svaki dan. 

O velikom životnom i fudbalskom ispitu je govorio i Mauricio Makri, predsednik Argentine i nekadašnji prvi čovek Boke Juniors. Ovo dovoljno pokazuje koliko će ovi mečevi biti važni i koliki će to praznik biti. 

"Teško onome ko izgubi ovo finale. Poraženom će trebati 20 godina da se oporavi. Biće to finale u kojem je ulog preveliki. Teško i svima nama koji u naredne tri nedelje nećemo spavati iščekujući ovaj istorijski derbi meč", istakao je Makri.

JOŠ SPORTA:

"Misle da su dotakli zvezde, a nisu se ni na Beograđanku popeli"

Đurđević napokon pogodio u Španiji!

Sterling probija granice!

Iz ugla SS365: "Ruža" je večna kada upornost ne prestaje!