Sterling probija granice!

> 19:57

Sterling postaje najplaćeniji Englez u istoriji Premijer lige. 

Đurđević napokon pogodio u Španiji!

Vezista Mančester sitija, Rahim Sterling je dogovorio novi ugovor sa svojim klubom i postaće naplaćeniji igrač engleskog fudbala. Sterling će po novom ugovoru dobijati 300.000 funti nedeljno, što je za oko 120.000 više nego od onoga koliko sada zarađuje. 

Pored toga, obavezaće se "Građanima" za narednih pet godina, ukoliko dogovor bude finaliziran, jer je za sada sve na usmenom dogovoru.

U ligi, od njega će plaćeniji biti samo Mesut Ozil sa 306.000 i Aleksis Sančez sa 315.000 funti nedeljno. 

Na primer, najplaćeniji Englez u ligi je Hari Kejn sa 200.000 funti nedeljno, i nalazi se na tek sedmom mestu dok u prvih 20 nema više nijednog Britanca. Engleski mediji pišu da bi Sterling mogao da postane prvi engleski igrač sa zaradom većom od 100 miliona funti, uključujući i komercijalne ugovore i bonuse pre svog 25. rođendana (trenutno ima 23 godine). 

Pep Gvardiola je zadovoljan njegovim napretkom u poslednje dve godine kada je Rahim dao 23 gola za klub i reprezentaciju tokom rekordne sezone "plavih". 

Zadovoljan je i Sterling sopstvenim napretkom, pa je više puta napomenuo da bi ostao na Etihadu jer se razvio kao igrač posle odlaska iz Liverpula pre tri godine. 

Njegov, još uvek zvanično aktuelni, ugovor ga je vezivao za klub do 2020. godine, a naredni ugovor se zvanično očekuje narednih sedmica.

JOŠ SPORTA:

Trinkijeri potpisao!

Nole ekspres!

Šćepanović u crno-belom posle 14 godina

"Misle da su dotakli zvezde, a nisu se ni na Beograđanku popeli"