Potvrđena pogibija vlasnika "Lisica"

> 11:14

Ono čega su se svi pribojavali, se obistinilo.

Kokoškov izgubio još jednu

Višaj Šrivadhanaprabha je među pet osoba koje su poginule u padu helikoptera, potvrđeno je iz britanske policije. Šrivadanaprabha je svaki put dolazio i odlazio sa utakmica svojim helikopterom. Pilot je sinoć izgubio kontrolu i helikopter se srušio na parkingu u blizini stadiona Lestera, posle utakmice sa Vest Hemom.

Policija je takođe saopštila da su dva saradnika predsednika Lestera, Nursara Suknamaj i Kaveporn Punpare, kao i pilot Erik Svofer i punica Izabela Roza Lehovic. 

"Sa najdubljim žaljenjem i slomljenim srcem svih u klubu potvrđujemo da je naš predsednik Višaj Šrivadanapraba među onima koji su tragično izgubili živote u subotu uveče, kada se srušio helikopter koji ih je vozio sa stadiona. Nijedna osoba od petoro ukrcanih nije preživela", navodi se u saopštenju Lestera.

Šrivadanapraba je kupio Lester u avgustu 2010. godine za 50 miliona dolara i manje od šest meseci kasnije postao je predsednik kluba. Pod njegovim vođstvom klub je 2014. godine ušao u Premijer ligu, a u sezoni 2015-2016 osvojio je šampionsku titulu, uprkos tome što su šanse bile 5.000:1.

Prema magazinu Forbs Lester sada vredi 476 miliona dolara.

"Svet je izgubio velikog čoveka. Ljubaznog i velikodušnog čoveka, čiji je život bio posvećen porodici i onima koje je sa toliko uspeha vodio", navodi se u saopštenju Lestera.

JOŠ SPORTA:

Barselona "pocepala" mrežu Reala - Pukla petarda!

"Osvežena" Cedevita dotukla Budućnost

Zvezda se lepo provela na ekskurziji u Šapcu

Bobi za malo dabl-dabl