Nemanja među najboljima u Premijer ligaškoj istoriji!

> 15:05

Poznati fudbalski časopis "For-for-tu" (Four Four Two) izabrao je najbolje defanzivce u istoriji Premijer lige, među kojima je i naš Nemanja Vidić.

Samo se čekala druga strana, Krstajić odgovorio Luki

Jedan od najpriznatijih fudbalskih magazina rangirao je odbrambene igrače koji su prethodnih decenija nastupali na Ostrvu i Vidića postavio na izuzetno visoko mesto.

Nekadašnji štoper zlatne generacije Mančester junajteda, tek drugi kapiten stranac "Crvenih đavola", zajedno sa Riom Ferdinandom činio je zid ispred gola tima koji je sa velikim uspehom vodio ser Aleks Ferguson. 

Vidić je sa Junajtedom osvojio pet titula u Engleskoj, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri puta engleski Liga kup, kao i pet trofeja u Kojmuniti Šildu, a na 301 utakmici je postigao 21 gol. 

Zbog svega toga, neverovatne borbenosti i posvećenosti dresu, ali i činjenice da je tim primao 0,68 golova po meču kada je u timu, odnosno skoro 1,20 u proseku kada je bio van sastava, zaslužio je da se nađu u samom vrhu najboljih defanzivaca Premijer lige po izboru FFT. 

"Kada je Mančester junajted osvojio tri uzastopne titule između 2007. i 2009. godine, broj primljenih golova iznosio je 27, 22 i 24. Edvin van der Sar zaslužuje velike zasluge, naravno, ali nepokolebljivost ‘Crvenih đavola’ najviše je zavisila od Vidića i Rija Ferdinanda – prelepo uravnotežene kombinacije čeličnog i gracioznog centralnog beka", stoji u opisu časopisa. 

Usledilo je i podsećanje na reči velikog ser Aleksa. 

"Koliko štopera možete nabrojati koji stvarno vole da igraju odbranu. Vidić to voli, obožava taj izazov da gura glavu svugde. Možete videte uzbuđenje koje mu izazivaju ti 50-50 dueli", rekao je jednom Škot. 

Ferdinand je izabran za najboljeg defanzivca u istoriji Premijer lige, a između njega i bivšeg saigrača mesto je zauzeo Džon Teri. 

Prvih 10 kompletiraju Toni Adams, Jap Stam, Marsel Desai, Sol Kembel, Ledli King, Džejmi Karager i Vinsent Kompani.

JOŠ SPORTA:

"Boltov angažman podsmeva profesionalne fudbalere"

Ništa novo - Dončić ponovo dobar

Teo se vratio!

Počinje Svetski kup, Nevena uživo iz Zeldena (VIDEO)