"Platili smo glavom"

> 12:06

Ponovo, po drugi put, javno se oglasio Luka Milivojević, povodom sukoba sa selektorom i izastonku iz reprezentacije. 

Radović oštro: Nemamo kult reprezentacije, neću da igram!

Kapiten Kristal Palasa nije dobio poziv za reprezentaciju još od Mundijala u Rusiji, zbog, kako je selektor Krstajić rekao, izazivanja puča u nacionalnom timu tokom trajanja Svetskog prvenstva. 

"Mislim da smo se previše kockali u poslednjih 15 minuta (protiv Švajcarske, 1:2), gde smo uzeli bespotrebni rizik. Moje mišljenje je da nije bila logična izmena, ne što sam ja bio zamenjen. Da sam bio zamenjen za nekog veznog igrača, ja bih to maksimalno prihvatio, ja sam i ovako prihvatio, ali i nisam jer mi je bilo mnogo stalo da napravimo nešto na Svetskom prvenstvu jer znam da imamo kvalitet i dobru reprezentaciju. Kockali su se time, na kraju smo platili glavom, na kraju sam i ja platio glavom jer sam rekao svoje mišljenje. Onda su posle toga usledili napadi u javnosti koji veze nemaju sa fudbalom, koji su me još više okrenuli protiv njih", rekao je Milivojević za Sport Klub. 

Milivojevića su optužili da je uz pomoć svog menadžera pokušao da izvede "puč" u reprezentaciji na Mundijalu. 

"Ono što ja ne mogu da shvatim je kako neko može da izađe sa nekom izjavom za koju zna da nikad nije postojala, da stane iza te izjave. Što se tiče saigrača, ja znam da će neki od njih da me podrže. I ono što mi je najdraže je što svi oni znaju šta je istina. Jer ja sutra nemam problem da odem na konferenciju sa bilo kim od njih, pogledam ih u oči i kažem im šta imam, a oni će imati problem jer su pričali laži". 

Srbija je lider grupe u Ligi nacija i blizu plasmana u viši rang, a na nekim utakmicama je bio osetan izostanak Milivojevića. 

"Znam da treba da budem deo svega toga, ali nisam nekih razloga, ne bih da ulazim u to i idem na neku negativnu stranu, da ne mračim mnogo. Bez mene ili sa mnom? Nema velike razlike, ne može jedan igrač toliko da utiče na kolektiv, ali s druge strane pod kojim uslovima bih se vratio? Kod njih bih se teško vratio, ne volim da radim sa ljudima koji lažu, koji izmišljaju, ja takav nisam, volim da dam celog sebe za tim, da maksimalno izguram i da se žrtvujem koliko mogu za tim.Isto tako postoje i doktori na Svetskom prvenstvu koji mogu da potvrde kako sam igrao i prvu i drugu utakmicu, što nikad nije rekao. Znam ko sam, znam šta sam, stojim iza svojih reči, a sa njima ću teško raditi u budućnosti", zaključio je Milivojević.

JOŠ SPORTA:

LŠ: Liverpul je ipak neki drugi nivo!

"Ovde nam je mesto"

Bjelica dabl-dabl

Kari natrpao 51 poen