Rat medija i Bajerna - ma novinari su uvek krivi...

> 18:33

Da, uvek su novinari krivi...

Maradona kao poluinvalid (VIDEO)

Često se dešava, da kada nekom klubu u svetu ne ide, napadnu predstavnike medija jer oni pišu o tome. Često su, izgleda, novinari krivi za loše rezultate. Nekada se zbog toga desi da dve strane zarate, jer predstavnici medija samo rade svoj posao, dok ih čelnici klubova napadaju. 

Nakon toga novinari bojkotuju klub, funkcioneri medije i tako u krug. Ta pojava nije zaobišla ni Nemačku i to najbolji klub trofejne fudbalske nacije – Bajern.

Čelnici šampiona Nemačke, Uli Henes, Karl-Hajnc Rumenige i Hasan Salihamidžić, pojavili su se na vanrednoj konferenciji za medije i nisu štedeli kritike na račun izveštavanja medija o krizi u Bajernu. 

Povod su za ovakvu reakciju bile su takođe kritike, ali od strane novinara koje su prethodnih dana upućene na račun loših rezultata bavarskog giganta, ali i reprezentacije Nemačke.

"Pričekajte malo, biće zanimljivo", ovim rečima je "optuženi" trener Bajerna Niko Kovač najavio konferenciju za medije.

Prvi se obratio sportski direktor "Braco" Salihamidžić.

"Imali smo dobrih utakmica i onda jedan loš niz, ali nećemo otpustiti Kovača. Nas dvojica smo u sjajnom odnosu, a mene napadaju da ne stojim iza njega. Smešno. Setite se vi novinari koliko ste nas hvalili. Mi smo svesni grešaka, ali sigurno nećemo s njima izlaziti u javnost. Uvek ću braniti svoje igrače i trenera, dovoljno su oni samokritični", još je i najblaži bio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine

Legendarni predsednik Uli Henes je se osvrnuo i na napade na Joakima Leva. Selektor Nemačke prvo je podbacio na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde je Nemačka doživela istorijski neuspeh, jer je već posle prve faze morala da se vrati kući, a loše joj ide i u Ligi nacija.

"Želim da kažem nešto što nema veze sa Bajernom. Sramotni su i napadi na selektora Leva. Sramotno je i izveštavanje o zvižducima Niki Kovaču na košarkaškoj utakmici. Onda pišete kako ne možemo bez Bernata, kako smo izgubili jer smo ga prodali... Videćemo na kraju ko je u pravu. Setite se da smo zbog njega umalo ispali iz Lige prvaka", dodao je Henes.

Poslednji je pričao direktor Rumenige.

"Posle utakmice protiv Holandije odlučili smo da stanemo uz igrače koji su previše kritikovani. Tu je jedan Manuel Nojer, koji je zaslužio puno veće poštovanje. Neverovatno je što sam sve pročitao o njemu, čovek je svetski prvak i četiri puta je bio najbolji golman sveta. Ok, nije dobro izgledao protiv Augsburga i Holancije, ali nije zaslužio da čita takve stvari o sebi. U potpunosti verujemo u njega, pa čovek celu godinu nije branio. Celu jednu godinu", rekao je Rumenige i nastavio:

"Ili što čitam da su Boateng i Humels prestari... Možda biste trebali pogledati preko granice kako se štite igrači u drugim državama. O Ronaldu koji je otišao u Juventus sa 33 godine se piše sve najbolje, a kod nas se teraju Riberi i Roben, koji su ovde 10 godina".

Rumenige je imao i poruku za svoje kolege.

"Ovo ne govorim samo novinarima nego i bivšim igračima i stručnjacima. Pre tri nedelje ste mislili da ćemo neporaženi završiti sezonu, a sada pišete o nezapamćenoj krizi. Tužićemo one koji o nama pišu laži. Sramota je šta se radi, izmišljaju se povrede naših igrača i priče o transferima", rekao je čelnik Bajerna.

JOŠ SPORTA:

Askona ponovo izbacio Borkovića, titula ostaje samo san

Tošić i Piksi na putu za ambis

Od ambisa do titule: Motivacioni govor koji je promenio sve (VIDEO)

Štimac ponovo sa MVP partijom, novi dabl-dabl