Ljajić ponovo obukao crno-beli dres, pričao o svom idolu i velikim evropskim derbijima!

> 00:12

Ljajić je pričao o svom idolu i zašto nosi broj 22. 

Ndur ubio Mornar, Zenit siguran

Adem Ljajić je letos prešao u Bešiktaš iz Torina, a karijeru je započeo u Humskoj 1. 

"Kao dete sam bio veliki obožavalac Partizana. Nisam propuštao utakmice. Najveći san mi je bio da obučem crno-beli dres i uspeo sam u tome", rekao je Ljajić.

Iako igra za Bešiktaš, nije mu bio problem da kaže da mu je idol bivši igrač Galatasaraja Saša Ilić. 

"U staroj Jugoslaviji igrali su mnogi veliki fudbaleri, mnogo su bili inspiracija mojoj generaciji, ali konkretno najveći idol iz detinjstva bio mi je Saša Ilić. Sale je i razlog zbog koga nosim broj 22 na dresu".

Malo je igrača koji se mogu postići onim što je učinio Adem Ljajić. Naije, on je učestvovao u nekoliko najvećih evropskih gradskih derbija. Osim beogradskog Partizan - Zvezda, bio je deo i rimskog Roma - Lacio, milanskog Inter - Milan, i torinskog Juventus - Torino, a nedavno je osetio i istanbulski Bešiktaš - Fenerbahče.  

"Na svakom od njih atmosfera je napeta. Iskusio sam je i na nedavnom gostovanju Fenerbahčeu. Ambijent u režiji navijača omogućava vam da uživate u spektaklu. Galama kakvu prave pristalice Bešiktaša slična je onoj kod nas u Srbjii. Ni ovde ni kod nas ne staju ljudi sa pevanjem 90 mnuta. To je dobar okidač za bilo kog fudbalera, omogućava mu da se posveti utakmici, pruži sve od sebe“.

JOŠ SPORTA:

Crno-beli odlično krenuli pa pali u završnici

Milojević: Videli smo ekipu koju smo u prošlosti gledali na tv-u

Tuhel: Mozda se učinilo da je bilo lako, ali nije bilo tako

Marin: Primili smo lake golove, bili su sami u petercu!