Mihtarijan ne može u Azerbejdžan zbog, pogađajte - politike!

> 00:26

Henrih Mhitarijan, fudbaler Arsenala, iz političkih razloga neće moći da otputuje u Azerbejdžan na meč svoje ekipe u Ligi Evrope.

Budućnost pobedom krenula u odbranu titule, pala Krka

Naime, Jermen neće moći da putuje u Baku na meč sa Karabagom zbog loših odnosa njegove države sa Azerbejdžanom. Vlada Azerbejdžana ne dopušta Mihtarijanu da uđe u zemlji, kao i ostalim sportistima te države. 

Ipak, postoji specijalno pravilo po kojem je moguće prijaviti se za posebnu dozvolu za ulazak u zemlju, ali kako navode britanski mediji Mhitarijan se odlučio da to ne uradi. 

Ipak ova specifična situacija povlači za sobom nešto više. Finale Lige Evrope će se igrati upravo u Bakuu i ukoliko se Arsenal bude našao u njemu, isti problem može da se javi, ali će tada biti mnogo veći nego sada. 

Taj scenario je još daleko i, po svemu sudeći, ako se jermenski fudbaler odluči da nastupi na njemu najverovatnije će dobiti specijalno odobrenje. 

Razlog netrpeljivosti između dveju zemalja je rasprava oko jednog regiona, koja potiče još sa početka 20. veka. Azerbejdžan kontroliše regiju "Nagorno-Karabaka" sve od primirja 1994. godine, ali se tenzije ponovo uzburkale 2016.

JOŠ SPORTA:

Kik boks - Dominacija Nađe Milijančević

Matić o situaciji: Svi znamo da nije dobro ali ćemo se potruditi da ispravimo stvari!

Terzić: Protiv ovakvog protivnika u tri seta, sjajno!

Srbija - Hrvatska 3:0