Šta povezuje Nastasića, Milivojevića i Gaćinovića u borbi sa Krstajićem?

> 15:37

U fudbalskoj reprezentaciji Srbije, umesto da se govori o igri, glavna tema su sukobi selektor sa fudbalerima. 

Nije hokej, fudbal je - Čuka lupila šamar Partizanu, 7:2!

Sve je krenulo od Luke Milivojevića koji je nakon Mundijala kritikovao rad selektora Krstajića. Nastavljeno je izjavom Matije Nastasića da neće igrati za nacionalni tim sve dok se selektor ne promeni, a onda je 'prozvan' i Mijat Gaćinović. 

Izjave fudbalera engleskog Kristal Palasa, te nemačkih klubova Šalkea i Ajntrahta su zasenile početak Lige nacija i utakmice Srbije sa Litvanijom (1:0) i Rumunijom (2:2). Iz FSS-a je ubrzo stigao odgovor da je Milivojević pod utiacjem svog menadžera Faljija Ramadanija pokušao da izazove 'puč' u nacionalnom timu tokom Mundijala. 

"Teško je išta reći kad o vama takve laži iznose oni koji bi prvi trebalo da vas zaštite i pruže podršku. Sujeta? Ili možda nešto drugo? Sve to samo zato što sam izneo svoje mišljenje posle jedne utakmice na SP", odgovorio je Milivojević na optužbe. 

Ipak, da postoji sukob između poznatog menadžera Ramadanija i FSS-a, sa kojim sarađuje bivši srpski golman Nikola Damjanac, potvrdile su izjave Nastasića i Gaćinovića za nemačke medije. 

Nije ova situacija čudna jer pomenuta dva fudbalera pričaju protiv selektora, nisu ni prvi ni poslednji, već su u Ramadanijevoj menadžerskoj agenciji "Lian sports", koja je pokrenula javne napade na Krstajića i FSS. Menadžerska agencija je nezadovoljna statusima njihovih fudbalera u reprezentaciji. 

"Nisam očekivao da neću biti u timu za Mundijal. Svi su mislili da ću igrati na SP. Često sam igrao u kvalifikacijam, i to dobro. Mislim da sam zaslužio da idem u Rusiju. Ali tako su odlučili. Niko nije pričao sa mnom i još trojicom igrača koji nismo izabrani. Samo nam je javio menadžer tima, nije selektor", rekao je Gaćinović za Frankfurter.

Međutim, koliko god bila čudna koincidencija što Krstajića kritikuju isključivo igrači koje zastupa Ramadani, ne treba zaboraviti ni da su proteklih deset dana u srpskom timu bila još trojica fudbalera čija je agencija Lian sports, u mladoj selekciji četvrti, a oni se javno nisu oglašavali u vezi aktuelnom situacijom, niti su zbog svoje povezanosti sa pomenutim agentom izopšteni iz nacionalnog tima. 

Naprotiv, Adem Ljajić, Filip Kostić i Miloš Veljković su igrali protiv Litvanije i Rumunije, a Luka Jović za U21 tim protiv Rusije. Oni nisu kritikovali Krstajića i FSS iako su iz Saveza optužili da Ramadani preko svojih igrača pokušava da kontroliše sastav reprezentacije. To je znak i da je sukob na relaciji između Saveza i fudbalskog agenta, koji nije sporan, verovatno znatno dublji od onoga što je izneto na površinu i javnost i da će potrajati. 

Na ove optužbe za sada nisu javno reagovali "prozvani" Ramadani i njegov saradnik Damjanac, ali nema sumnje da sukobu nije kraj i da nas čekaju nove "akcije", posebno što je novo okupljanje "Orlova" vrlo blizu, već sredinom oktobra uoči gostovanja Crnoj Gori i meča sa Litvanijom u Srbiji u nastavku Lige nacija.

JOŠ SPORTA:

Terijeva žena neće u Moskvu!

Vestbruk preskače početak NBA sezone?

Zimonjić: Samo da ostanemo u Svetskoj grupi

Jokić ispred Taunsa, Tompsona, Oladipa, Vola...