Tukao se sa Belamijem i koristio gradski prevoz pored 'arapskih' miliona

> 22:51

Imao je Robinjo bržu 'biciklicu' od Garinče, a sada otkriva da je uz težak temperament imao i skromnu stranu. 

Vajda: Rafa i Rodžer nisu daleko, Nole je veliki šampion!

Robinjo je neke interesantne stvari iz života otkrio u razvogoru sa navijačima putem sajta Four Four Two

Robinjo je iz Santosa 2005. godine došao u Evropu. Stigao je kao 21-godišnjak u Real Madrid, da bi posle tri godine otišao u Mančester siti 2008. godine. Tamo se zadržao dve godine, vratio se u leto 2010. u Santosu a ubrzo je prešao u Milan za koji je nastupao pet godina. 

Malo je falilo da 2008. godine pređe u Čelsi kod Skolarija, ali umesto toga je ipak prešao u "Građane" koji su te godine dobili veliki novac i arapske pare su krenule da dolaze u klub. Bilo kako bilo, rastao se sa Real Madridom na loš način. 

Smatra da je to bilo jer su "Plavci" već počeli da prodaju dresove sa njegovim imenom, ali i zbog... 

"Druga stvar je i to što je Čelsi tada bio konkurent u Ligi šampiona, a Mančester siti nije. Ipak, preselio sam se u veliki klub i bio dočekan na fenomenalan način. Bio sam radostan tih godinu i po dana, uprkos tome što je Mančester daleko hladniji grad od Madrida", priča Robinjo. 

Siti mu se dopao i kaže da je bio srećan tokom godinu i po dana u plavom delu Mančestera, ali nije sve bilo idealno. Makar kada je reč o odnosima sa podjednako temperamentnim Kregom Belamijem. 

"Jednom sam se potukao sa njim, ali ko u Mančester sitju nije? I drugi su imali problema sa Belamijem, bio je eksplozivan. U jednoj utakmici sa Arsenalom imao sam loše poluvreme, a on je potom na putu ka svlačionici počeo da viče na mene na engleskom. Nisam razumeo, ali onoliko koliko sam znao shvatio sam da u pitanju nisu uopšte lepe stvari. Glauber mi je pomogao tako što ga je gurnuo u stranu i on se potom smirio. Kada sam se vratio sa reprezentativne pauze, zamolio me je da mu oprostim zbog toga", kaže Robinjo. 

Još jedna stvar zbog koje je voleo Mančester, ali bio i neobičan je što je kao neko ko raspolaže velikom količinom novca koristio gradski prevoz. 

"Bilo je lako ići s jednog mesta na drugo autobusom i vozom. Ljudi su to smatrali čudnim, ali ja sam oduvek bio skroman i nisam imao problem sa korišćenjem gradskog prevoza, jer sam ga koristio ceo život i pre nego što sam postao fudbaler. Zbog čega ga ne bih koristio u gradu koji je tako toplo prihvatio? Međutim, koristio sam svoj automobil kada sam išao na treninge. Nisam želeo da rizikujem da zakasnim i uznemirim menadžera", kaže Robinjo. 

Njegova karijera nakon 2014. ide nizbrdo pa je posle pozajmice Santosu iz Milana i epizode u Gvangdžuu, igrao za Atletiko Mineiro, a sada je u Sivasporu. Uz sve to, osuđen je i za silovanje u jednom noćnom klubu iz perioda dok je igrao u Milanu.

JOŠ SPORTA:

Simonović: Svi žele da pobede najbolje

Luis Enrike: Kakav Modrić, Mesi je najbolji!

Krstajić promešao karte - pre devet godina je pukla 'petarda', hoće li i sada?

Finale Lige šampiona u Njujorku - Zašto da ne?