Nešto je trulo u državi Danskoj - Futsaleri rekli DA kada već fudbaleri neće

> 15:58

Krajnje bizarno. Reprezentacija Danske će igrati sa futsalerima u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke u Trnavi, uoči starta Lige nacija.

Čanak i 13 ratnika poleteli za Španiju

Reprezentativci Danske su odbili da igraju za svoju reprezentaciju jer je svez od njih tražio da potpišu novi ugovor oko sponzorskih prava sa Humelom, koji pravi dresove ovoj selekciji. 

Čelnici Saveza očekivali su da će igrači iz domaćeg prvenstva da se odazovu pozivu, ali su i od njih dobili negativan odgovor. Danska bi zbog ove nezgode mogla da bude isključena iz UEFA takmičenja, jer je u istoriji već jednom ženska selekcija imala sličan problem, pa igračice nisu htele da igraju meč sa Švedskom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. 

Utakmica je tada registrovana službenim rezultatom (3:0), a savez je morao da plači novčanu kaznu u iznosu od 20.000 evra. 

Danci će u sredu igrati pripremnu utakmicu sa Slovačkom, dok će četiri dana kasnije odmeriti snage sa Velsom u okviru prvog kola Lige nacije. Utamicu sa Slovačkom će igrati reprezentativci u futsalu. 

JOŠ SPORTA:

US Opena - ništa od klasika

Napustio nas je Marijan Beneš

Boaći se vratio kući: Želim da igram fudbal!

Crvena zvezda žestoko odgovorila Kolarovu!