UEFA hoće i treće evropsko takmičenje!

> 00:24

Aleksandar Čeferin, predsednik Međunarodne fudbalske unije, rekao je da UEFA planira reforme i da razmišljaju o tri evropska klupska takmičenja. 

Dalić: Ne bih želeo Ronalda u tim!

On smatra da Liga šampiona i Liga Evrope nisu dovoljne.

"Planiramo reforme. To je najveći izazov za nas u bližoj budućnosti. Moramo da pronađemo neku vrstu ravnoteže jer veliki žele da igraju samo između sebe, a malima ostaje da sanjaju snove i kroz kvalifiakcije dođu do elite. Koliko god da razgovaram sa ljudima iz tih velikih, njihovi stavovi se ne menjaju. Oni očigledno ne razumeju da se radi o razvoju fudbala. Jasno im je i da deo novca moraju da prepuste malima. Ipak, malo je verovatno da će se vratiti neka romantična vremena i neki uspavani velikani. Odlaganje i usporavanje evolucije igre je najviše što UEFA u ovom momentu može da uradi. Razlika između malih i velikih sve je veća. A kad je već tako, hajde da pokušamo da je usporimo", rekao je Čeferin. 

Sam je rekao da je ideja još u početku, kao i da za istu ima alternativa. A to je da početnu fazu Lige Evrope igraju 64 tima, a ne dosadašnjih 32.

JOŠ SPORTA:

Jokan: Zna Mitar sve, ne treba ja da mu govorim

BL - Štutgart bez šansi protiv Bajerna

Juve slavio, Ronaldo i dalje "posti"

Primera - Selta je prva, Real rutinski!