Kraj jedne ere "Plavaca"

> 10:43

Ostrvski mediji prenose da je Roman Abramovič spreman da proda plavce. 

Barselonu u nadoknadi spasio VAR

Nakon 15 godina, bogati ruski milijarder želi da proda Čelsi. On je navodno angažovao njujoršku banku da proceni prednost, a Rejn grupa je procenu svela na oko 2,2 milijarde evra.

Čelsi je navodno angažovao savetnike koji su pomogli Mančester sitiju da proda 13% svoji akcija Kinezima za 292 miliona evra. Postavlja se pitanje, da li će se oni baviti potražnjom novog gazde ili prodajem udela koji je Abramovič kupio 2003. godine za 140 miliona funti. 

Plavci se poslednjih godina bore za mesto među najboljima u Premijer ligi. Iako je Konte prošle godine uzeo titulu, Čelsi nije igrao Ligu šampiona u poslednje dve od tri godine, što je veliki minus jer ovakvi klubovi jure za titulom prvaka Evrope svake godine. 

Osim toga, uspon prebogatog Mančester sitija, činjenica da "Plavci" tek treba da ubede Edena Azara da ostane i reizgradnja tima pod Mauricijom Sarijem ne idu mnogo na ruku londonskom timu. 

Abramovič je nakon majskih sankcije Velike Britanije Rusiji odlučio da odustane od proširenja Stamford Bridža vrednog 550 miliona evra. 

Klub je u njegovom vlasništvu za 15 godina osvojio isto toliko trofeja, šest puta je bio prvak Engleske, 2012. je postao prvi londonski klub koji je osvojio Ligu šampiona.

JOŠ SPORTA:

Šurbatović: FSS ne sarađuje sa menadžerima; Milivojević treba da zasluži poziv u budućnosti

Serija A: Juventus pobedio, Ronaldu izmakao pogodak

Salah matirao Brajton

Novi Sad osvojio Lozanu, Ratkov promašio pobedu