Zaboravljeni Kolumbijac se vraća na velika vrata

> 21:08

Dve godine ga nije bilo nigde. 

"Grobari" glasni pred Bešiktaš (VIDEO)

Posle skoro dve godine, Džekson Martinez se vraća na teren. Bivši Portova gol mašina je blizu prelaska u lisabonski Sporting. Poznato je da u Sportingu duvaju čudne struje i da se nešto dešava nakon što je dosta igrača ovog leta napustilo ekipu, na čelu sa Sinišom Mihajlovićem koji je bio trener svega nekoliko dana. 

Međutim, nakon Nemanje Gudelja i Klintona Nžijea, novi fudbaler Sportinga će postati Džekson Martinez. 

Kolumbijac je na sebe skrenuo pažnju igrajući za Porto. Nakon sjajnih partija, u Atletiko Madrid ga je doveo Ćolo Simeone kao zamenu za Radamela Falkaa. Bio je na pragu prelaska u Milan ali kada je stigao poziv iz Madrida, sve je odjavio. 

Atletiko ga je platio 35.000.000 ali se on uopšte nije snašao u dresu "Jorgandžija" pa je posle samo šest meseci prešao u Guangdžou Evergrande za 42.500.000 evra. Sa godišnjom platom od 12.500.000 evra je u tom trenutku postao peti najplaćeniji igrač na planeti. U Kini je napunio džepove i sunovratio karijeru...

Skolari ga je izbacio iz ekipe nako samo nekoliko meseci pa se Martinez preselio na tribine i poslednji takmičarski meč je odigrao u oktobru 2016. godine, dok je poslednji gol postigao u septembru te godine. Ugovor mu je istekao ove godine i slobodan je u izboru nove sredine.

Skoro se bio dogovorio sa meksičkim Leonom kada je stigao poziv Sportinga. Prihvatio je poziv i pokušaće karijeru da oživi u Portugalu. 

Ostaje da se vidi kako će ga dočekati navijači Porta i da li će se gol mašina iz Kolumbije vratiti na velika vrata. Svi ga se sećamo kako je igrao u dresu Porta...

JOŠ SPORTA:

Ronaldo: Jedna od lakših odluka u karijeri

Šarić i Bogdanović predvode "kockaste"

Enigma za sve - zašto je odsustvovao i da li će igrati protiv Totenhema?

Omić kod Željka