Mirković: "Ne pojedini, svi igrači su se danas borili"

> 09:47

Zoran Bata Mirković je zadovoljan rezultatom u Danskoj. 

Nole ispao u singlu ali prošao u dublu - "Porazi u ovim delovima turnira me sigurno ne raduju"

Crno-beli su slavili u Farumu 2:1 (1:0), u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Zadovoljan sam rezultatiom i delimično sam zadovoljan igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo dobrih akcija, imali smo i dobrih šansi u tom prvom poluvremenu", rekao je Mirković. 

"U drugom nismo uspeli da ispariramo na sredini. U glavama igrača se na 2:0 verovatno pojavilo da bismo mogli da čuvamo taj rezultat, što je naravno pogrešno. Napunili su našu polovinu, pa smo primili taj gol. U drugom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo igru, sve se zasnivalo na kontrapadima i mogu da kažem da nisam zadovoljan time". 

Novinari su konstatovali da su se pojedini igrači borili više nego na prethodnim utakmicama, Mirković je rekao: "Ne pojedini, svi igrači su se danas borili". 

Takođe ih je zanimalo kako je uspeo da motiviše svoje fudbalere.

"Šta sam im rekao? Mi smo Partizan, mi moramo tako da igramo, da idemo na pobedu protiv bilo kog rivala, sve druge stvari su neprihvatljive".

Pored Mirkovića na klupi, večeras je debitovao i Goran Zakarić i odigrao je vrlo dobru utakmicu. 

"Ono što je bilo interesantno je koliko je spreman. Dobili smo potvrdu od kondicinog trenera da može da odigra nekih 60 minuta, a on je to prebacio i što se tiče minutaže i što se tiče učinka". 

Novinari su zamolili Mirkovića da prokomentariše i igru Marka Jankovića. 

"Marko je igrač izuzetne klase, dosta dobar. Ono što se od njega tražio on je to sprovodio na terenu. Pred kraj utakmice mu je malo ponestalo snage i nije mogao da odgovori nekim defanzivnim zahtevima pri zatvaranju desne strane". 

Mirković je isatkao da nije bilo prijatno kada je Partizan primio gol, ali da nije osećao strah. Novinare je, takođe, zanimalo i da li je bilo straha kod njega pred debi na klupi.

"Da se ne vraćamo na momenat mog preuzimanja. Neko bi rekao da je taj potez hrabar, neko da je lud. Što se tiče samog straha, nikad ga nisam imao kao igrač, nemam ga ni kao trener". 

"Možemo sigurno bolje. Znate da smo loše počeli sezonu, da su igrači u grču i sigurno da uz par dobrih utakmica, kada im se povrati samopouzdanje, da ćemo biti mnogo bolji"

Revanš protiv ;Nordsjelanda na programu je za nedelju dana u Beogradu od 20.30 na stadionu u Humskoj. 

"Posao nije završen. Mislim da se radi o izuzetnoj ekipi, koja zna da igra fudbal, ima svoje principe i ne odstupa od njih. Očekuje nas težak zadatak u revanšu".

JOŠ SPORTA:

Anderson se nada da će "Đokerson" otići daleko!

Evo Batinih jedanaest (SASTAVI)

Miškova "deca" uživaju na Bahamima!

Bata i Zakarić debitovali pobedom - Partizan u Humsku nosi dva vredna gola!