Haos u Švajcarskoj - Petković izbacio Behramija iz reprezentacije!

> 13:21

Selektor Švajcarske reprezentacije Vladimir Petković je napravio ozbiljne promene u reprezentaciji.

Modrić stopiran, Inter gleda ka Kneževini i Londonu

Behrami tvrdi da se radi o političkoj odluci čime je potvrdio da je došlo do podela u reprezentaciji nakon dobro poznatog slavlja njegovih kolega Šaćirija i Džake. 

Švajcarski mediji prenose da je Behrami samo jedan od nekoliko fudbalera te reprezentacije koji su sa Kosova, koji po svemu sudeći više neće nositi dres te reprezentacije. 

Preko tvitera, Behrami je poručio: "Završena je moja reprezentativna karijera". 

Švajcarski mediji tvrde da je razlog za izbacivanje iz tima uloga Behramija u reprezentaciji, pošto u svlačionici ima "preveliku moć". 

"Radi se o taktičkoj odluci", objasnio je Petković u prvoj izjavi.

PR Fudbalskog saveza Švajcarske Marko fon Ah je potvrdio medijima da je bilo razgovora između selektora i Behramija na temu reprezentacije ali da se nije pominjala mogućnost isključenja. 

"Petković me je nazvao. Najpre sam pomislio da se radi o normalnom razgovoru, ali je Petković odmah rekao da sam isključen iz tima", preneo je Behrami

On je izrazio uverenje da se radi o političkoj odluci selektora. 

"Nakon Svetskog prvenstva bilo je nekih događaja koji mi se nisu svideli", objasnio je on ne želeći da navodi o čemu je reč, ali je ukazao da se radilo o nečemu što je u suprotnosti sa idejom jedinstva ekipe. 

Spominje da je poslednjih nedelja došlo do podele u reprezentaciji i da mu se to nije svidelo. Na pitanje da li je uzrok tome slavlje Šaćirija i Džake na utakmici protiv Srbije sa dvoglavim albanskim orlom, Behrami je odgovorio jasno sa "da". 

"Mi smo sve momci koji žele da idu istim smerom. Mladići koji žele da učine Švajcarsku ponosnom", rekao je fudbaler.

Behrami je takođe i kritikovao pokretanje diskusije o isključenju dvojnih državljana iz nacionalnih selekcija. Dodao je da do 35 godine planira da igra za reprezentaciju i prebacio je Petkoviću da nema pojma o fudbalu. 

"Opšti problem Fudbalskog saveza Švajcarske je što odlučuju ljudi koji nisu igrali fudbal", rekao je selektor. 

Petković je takođe rekao da je razgovarao i sa Džemailijem i Fernandezom pa mediji prenose da možda ni oni više neće igrati za Švajcarsku. Takođe u Švajcarskoj misle da Petković sprovodi kompletnu rekonstrukciju tima i da će tu biti i Lihtštajner i Đuru kao stariji igrači. 

Behrami je za reprezentaciju Švajcarske odigrao 83 utakmice, postigao dva gola, i 13 godina je bio član nacionalne selekcije, igrao je na četiri Svetska prevenstva i dva Evropska prvenstva.

JOŠ SPORTA:

RTS daje prednost "Grehu" i "Babi" u odnosu na fudbal

Vidal: Daću život za Barselonu

Kurtoa "iskulirao" prvi trening

Hečer ponovo crno-beli