Dalić: Mi smo i tužni i ponosni

> 23:58

Zlatko Dalić selektor Hrvatske je nakon finala rekao da je izuzetno ponosan na svoje momke ali takođe i razočaran ishodom utakmice. 

Mandžukić ispisao istoriju na Svetskom prvenstvu!

“Čestitam Francuzima na tituli. Mi smo tužni i ponosni. Mislim da smo igrali dobru utakmicu. Presekao nas je penal, a kasnije je bilo teže. Ipak, moram da budem ponosan na svoje igrače. Ostaje mali žal, ali to je život, to je fudbal. Nisu nas iznenadili. Oni se brane, idu na kontre. Dobili smo dva slučajna gola i to je to“, rekao je Dalić za Hrvatsku radio-televiziju (HRT)

Dalić je, između ostalog, prokomentarisao i suđenje Argentinca Nestora Pitane.

“Pokazali smo pravu snagu, dostojanstveni smo bili u pobedi, dostojanstveni smo i u porazu. Mi smo igrali veoma dobro, kontrolisali smo utakmicu, a prvi gol smo primili iz faula koji ne znam da li je postojao. Vratili smo se jednom, kasnije je bilo teško. U drugi deo smo krenuli veoma dobro, ali primili smo gol iz polukontre i to je tako“.

Kapiten Hrvatske Luka Modrić proglašen je za najboljeg fudbalera Mundijala.

“On je to zaslužio. Možemo da budemo srećni, kao i zbog srebra. Kada se malo ohladimo shvatićemo da je ovo bilo veoma dobro. Ponosno smo nosili ovaj dres i dali sve od sebe. Najviše mi je žao igrača jer nisu svetski prvaci. Ali, moramo da budemo srećni“.

JOŠ SPORTA:

Hrvatska bajka se ipak završila, Francuska je šampion sveta!

Modriću zlatna lopta!

Anadolu Efes sprema "bombu"

Olga uzela trofej!