Klop ide u Južnu Koreju po pojačanje?

> 18:37

Klop je dobio savet od svog starog prijatelja koji ga nikada nije izneverio. 

Zvezda saopštila spisak, ko nedostaje?

Nije tajna, Liverpul traži golmana. Jedini koji i dalje veruje Karijusu je Jirgen Klop. Nemac će kod klopa izgleda dobiti šansu i naredne sezone ali on želi još jednog sigurnog golmana. 

Pominjao se Jan Oblak kao prva želja ali je mnogo veliki zalogaj za Redse. Ista je situacija i sa Alisonom. Tomas Strakoš je takođe bio aktuelan ali će Albanac po svemu sudeći otići u Leverkuzen kao zamena za Lena koji je pojačao Arsenal. 

Ali sada se pojavila nova opcija. Klopov prijatelj, fudbalski trener Jorn Andersen je svom prijatelju preporučio golmana Južne Koreje Čo Hjun-Vua. 

Andersen je navodno još u decembru poslao poruku Klopu da obrati pažnju na 26-godišnjeg golmana južnokorejskog Degua, za kojeg je bilo jasno da će biti prvi izbor Južne Koreje na Mundijalu u Rusiji.

Čo Hjun-Vu je pružao fantastične partije u Rusiji i bio je jedan od najzaslužnijih što je njegova reprezentacija savladala Nemce 2:0. 

Klop je i ranije, kada je sedeo na klupi Majnca, znao da posluša Andersona. Na njegovu preporuku je angažovao Bleza Nkufa i Svena Krista koji su pružali sjajne partije za taj klub. 

"Slušao me je ranije, tako da bi bilo lepo da to uradi ponovo. Ubeđen sam da bi Čo Hjun-Vu bio dobar izbor za Liverpul. Mislim da Klop neće nastaviti da daje Karijusu šansu, verujem da će pokupiti novog golmana nakon Svetskog prvenstva. Ne mislim to samo zbog onoga što se desilo u finalu Lige šampiona, već jednostavno verujem da mora da ima nekog boljeg od njega. Imam osećaj da bi Čo mogao da završi u Liverpulu. Bio je veoma dobar za Južnu Koreju u tri odigrana meča na Svetskom prvenstvu", izjavio je Andersen.

Čo je od 2013. u prvom timu Degua, u reprezentaciji je od 2015. godine, upisao je devet nastupa. 

JOŠ SPORTA:

ŠOK: Ubijen američki košarkaš!

Crno-beli puštaju sezonske!

Hamilton na polu u svom dvorištu

Vikinzi pali na "Kosmosu"!