Nema više Albanaca u Švajcarskoj reprezentaciji!

> 16:59

Švajcarci ozbiljno razmišljaju da više ne zovu igrače sa dvojin državljanstvom u reprezentaciju! 

Engleska oslabljena!

Ovu informaciju saopštio je generalni sekretar FS Švajcarske, Aleks Majšer u velikm intervjuu za "Nuj Zurher Cajtung".

Čelni ljudi pvajcarskeg saveza kritikovali su Šaćirija i Džaku zbog proslave pogodataka protiv Srbije i zatražili od političara da donesu odluku po kojoj se igrači sa dvojnim državljanstvom ne smeju pozivati u nacionalni tim.

"Za mene, lično, njihov gest nije bio politička provokacija, ali svakako da nije bio ni bistra odluka. Bila je to emocijalna reakcija povezana sa porodičnom istorijom. To im verujem, ali je iskomplikovalo situaciju bespotrebno", rekao je Majšer.

On je izneo stav da postoji veliki problem u reprezentaciji Švajcarske i da se on mora odmah rešiti, a izneo je i svoj predlog.

"Dvojna državljanstva stvaraju problem u svim sferama švajcarskog društva, ne samo u fudbalu. Postoje socijalne razlike i pitam se da li Švajcarska može da postavi neke granice? Pretpostavimo samo da će naša selekcija igrati na sledećem Svetskom prvenstvu gde će biti i Bosna, Hrvatska, Albanija, kao i neke afričke zemlje. Mnogima od njih smo već napravili igrače svih ovih godina i sa tim mora da se prestane", poručio je Majšer.

Ipak, ovakvu odluku moraju doneti političari, a ne fudbalski radnici.

JOŠ SPORTA:

Hvala vam - moje je srce crno-belo!

Degenek presrećan: Od danas imam mnogo više rodbine!

Još jedan as napustio Real!

Ipak ništa od Partizana, više mu se sviđa Madrid!