Meksiko overio prolaz!

> 17:48

Meksiko je savladao Južnu Koreju sa 2:1. 

Dijego to nije džentlmenski

Južno Korejci su oštro otvorili utakmicu. Bili su veoma oštri i videlo se da će bez ikakvih problema, po cenu kartona, ići na to da seku ubojite Meksičke kontre. 

U prvih 10' Milorad Mažić je opomenuo nekoliko igrača Koreje s akcentom na tome da će dobiti karton ukoliko učine nešto slično. 

Prvu ozbiljnu priliku na utakmici smo videli u 13'. Hvan je prošao po levoj strani u uputio centaršut, na loptu je išao Jong ali je požrtvovani Lozani bio brži i uspeo da izbije loptu. Meksiko se odbranio. 

Meksiko nije uspevao da napda kroz sredinu. Južnokoreanci su suzili odbranu pa su Meksiku ostavljali samo krilne pozicije. 

22' Sjajna šansa za Južnu Koreju. Son je probao tri puta ali je sva tri puta bio izblokiran. 

U 24' najozbiljnija šansa u dosadašanjem toku utakmice. Lajun je ubacio loptu u kazneni prostor, Lozano je kasnio ali nije prošlo ni pola minuta, Mažić je pokazao na belu tačku. Čičarito je probao da centrira, Hjan Son je visoko podigao ruku. 

25' 1:0 ZA MEKSIKO 

Strelac sa bele tačke, Karlos Vela. 

U nastavku prvog poluvremena nismo videli zanimljiv fudbal. Koreja je igrala povučeno i vrlo čvrsto pa Meksiko nije uspevao da stvara kontre kao protiv Nemačke. Koreja je sa druge strane pokušavala ali falio je taj završni udarac. 

POLUREME MEKSIKO - JUŽNA KOREJA 1:0

Prvu iole interesantnu akciju su imali Meksikanci u 60' kada je Lozano primio loptu i šutirao ga kolu Koreje ali je bio izblokiran. 

A onda, Meksiko slama otpor i Čičaritoooo Ernandezzzz.

66' 2:0 ZA MEKSIKO

Čičarito Ernandez je sjajno zalomio igrača Južne Koreje i dao svoj 50. gol za reprezentaciju Meksika, ove godine prvi. 

U 75' je došlo do nesporazuma između Očoe i Salseda. Salsedo je vratio loptu Očoi sporo pa je Južna Koreja bila blizu pogotka, no tridesetpetogodišnji Rafa Markez je sjajno startovao na ivici kaznenog prostora i uklonio pretnje Južne Koreje. 

93' JUŽNA KOREJA SMANJUJE REZULTAT 2:1

Fantastičan pogodak Sona, fudbalera Totenhema. Pucao je van kaznenog i postigao fantastičan pogodak. 

Meksiko je ovom pobedom zadržao prvo mesto i obezbedio prolaz dalje. Sa koje pozicije će ići dalje, ostaje da se vidi u sledećem kolu. 

MEKSIKO 2 JUŽNA KOREJA 1

JOŠ SPORTA:

Divac: Begli je bolji od Dončića, zato smo ga i birali

BELGIJA JE STRAŠAN TIM!

Švajcarci nisu zadovoljni ponašanjem svojih fudbalera!

Meksiko napada drugi krug!