Nestor Jevtić novi trener CSKA iz Sofije

> 18:09

Nestor El Maestro, nekada poznat kao Nestor Jevtić, preuzeo je klupu CSKA iz Sofije. U pitanju je naturalizovani Srbin, koji se davno preselio sa roditeljima u Veliku Britaniju i koji se, kako je nedavno izjavio, odrekao porekla jer se stideo Srbije koja je 90-ih godina imala loš imidž.

Novi dresovi Denver Nagetsa neprepoznatljivi

Nestoru će u sofijskom klubu pomagati rođeni brat Nikon Jevtić.

"Došao sam u veliki klub koji je širom sveta poznat. U poslednjim danima događaji su se razvijali vrlo brzo. Cilj mi je da napravim dobar tim i da pobeđujemo", reko je El Maestro. 

Nestor El Maestro je rođeni Beograđanin, a iako ima tek 35 godina već je uspeo da osvoji titulu u Slovačkoj sa Spartakom iz Trnave, gde je i imao prvi samostalni posao. Pre toga je bio pomoćnik u Šalkeu, Hanoveru, HSV-u i Austriji iz Beča.

Inače, El Meastro je izjavio jednom prilikom sledeće:

"Promenio sam prvi put ime sa 16 ili 17 kad sam želeo da se rešim tog 'ić'. Posle toliko godina u Velikoj Britaniji i osećao sam se kao Britanac, a malo sam se osećao posramljeno da govorim da sam iz Srbije. Srbija je imala imidž agresorske zemlje u ratu i Slobodan Milošević - čije se prezime završava kao i moje - bio je pravi tiran devedesetih."

JOŠ SPORTA:

Jokić i Nagetsi "evoluirali"!

Dražen i dalje živi sa onima koji vole košarku - prošlo je 25 godina!

Del Potro izbacio Čilića, za finale sa Nadalom

KLS: Ko plaća kazne kada Leon Deleon pogreši?