Marokanci nisu za zezanje

> 10:04

Maroko igra ozbiljan fudbal. Preokrenuli su protiv Slovačke i ostali neporaženi na prethodnih 17 utakmica! Maroko - Slovačka 2:1.

Beloti i Verdi mašili, Italijani 1:1 sa Holandijom

Već je u 8. minutu Hakim Zijaš uputio projektil i pogodio stativu. Napadali su "kao ludi" Marokanci, sličan udarac je imao i Bosofa u 15. kada je e stavio na dobar test golmana Slovačke Šulu

Nije se igralo ni 30 minuta a delovalo je kao da Slovaci imaju igrača manje. Bombardovali su ih sa svih strana i već do tada je Maroko stvorio desetak odličnih šansi ali i razloga za uzdahe.

I kako to često biva, iz neke polukontre "beli" su prvi stigli do gola i šokirali do tada superiorne Marokance. Bio je 59. minut kada je Jan Greguš precizno po zemlji šutao.

Nije to mnogo obeshrabrilo fudbalere iz severne Afrike koji su nakon kornera u 64. minutu došli do izjednačenja kada je pogodio El Kabi na asistenciju talentovanog Zijeha, a onda je Belanda lepo pogodio u 74. za trijumf Marokanaca.

Na kraju zaslužena pobeda Maroka koji igra u grupi sa Španijom, Portugalom i Iranom i verujemo da ih se sve tri ekipe plaše.

JOŠ SPORTA:

Poljaci idu u Rusiju bez Skorupskog, Kaminski ni na nebu ni na zemlji

Kilava Srbija izgubila od Čilea

3 x 6:4

Fonjini lomio reket, Čilić njega posle 5 setova