Bomba iz regiona - Dinamo kupuju Kinezi?

> 15:11

Vest koja se proširila u veoma kratkom roku glasi da DKinezi kupuju Dinamo. 

Venger: Želeo bih svoj posao da završim na dobar način

Navodno, reč je o bogatoj kineskoj grupaciji, a zanimljivo da su čelnici Modrih pre samo sedam meseci boravili u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i tamo potpisali ugovor sa Chengdu Sports Industry, koji ih obavezuje da "prenose znanja iz omladinske škole GNK Dinamo i širom Kine otvaraju škole fudbala".  

Elaborat je još na čekanju. Za sada se zna da bi novi vlasnik u prelaznom periodu Zdravku Mamiću ponudio poziciju savetnika ili generalnog menadžera, što i nije nikakvo čudo, s obzirom na njegovu povezanost sa većinom igrača Dinama. Investitor bi uz novac za kupovinu kluba bio spreman da uloži i u dokapitalizaciju, jer želi snažan i finansijski neopterećen klub.    

Prema elaboratu koji je klub sastavio zajedno sa jednom revizorskom kućom, temeljni kapital Dinama iznosi oko 210.000.000 kuna, što je nešto više od 28.000.000 evra. To bi bila i okvirna cena koju će investitor morati da obezbedi, posle čega bi mogao da krene proces privatizacije.

Pored kineskog interesa poslednjih dana govorilo se kako i turska Doguš grupa ima određene pretenzije prema Zagrepčanima, ali za sada nema nikakve potvrde iz te korporacije.

JOŠ SPORTA:

Partizan ga se odrekao, on blista i dobija ponude iz inostranstva?

Krstajić: Moji igrači imaju veliki kvalitet i karakter da odigraju odlično na turniru

Bomba iz Republike Srpske - Arsenal kreće u poteru po Buvača!

PSŽ nastavlja da troši - spremili 120 miliona PL zvezdu