Bomba iz Republike Srpske - Arsenal kreće u poteru po Buvača!

> 11:42

Banjalučka ekskluziva je zapalila Ostrvo i dobila potvrdu od najrelevatnijih izvora poput Skaj Sportsa.

Krstajić: Moji igrači imaju veliki kvalitet i karakter da odigraju odlično na turniru

Pravdina ekskluziva je Engleze naterala da slede trag jer je isti medij iz Republike Srpske prvi objavio i da Buvač sa Klopom preuzima Liverpul pre dve i po godine. Skaj Sports javlja da je Buvač prvi izbor Arsenalovog šefa skauting službe Svena Mislintata. Reč je o čoveku koji je godinama radio u Borusiji Dortmund i koji je najzaslužniji za transfere poput Kagave, Levandovskog i još nekih pogodaka. Tamo je i upoznao Buvača i vrlo dobro zna kakve su trenerske mogućnosti Srbina iz Omarske. 

Mislintat veruje da bi sa Buvačem bio zaokružen proces potpune zamene Arsena Vengera. Podsetimo, Mislintat je došao zimus, a ubrzo za njim i dugogodišnji Barselonin operativac Raul Sanljehi zadužen za mnoge transfere katalonskog velikana u prošlosti. 

Do sada se Mikel Arteta pominjao kao favorit Ivana Gazidisa, a Luis Enrike kao predlog Raula Sanjlehija. Međutim, Artetin minus je što je tek počeo da radi kao Gvardiolin pomoćnik i nije stekao dovoljno iskustva dok Luis Enrike traži previše novca za sebe i prelazni rok, a uopšte nije garancija da će vratiti Arsenal u vrh. Zato Mislintatova ideja sa Buvačem izgleda kao bolje rešenje u ovom trenutku.

A za Buvača je svakako kucnuo čas da započne samostalnu karijeru i izađe iz Klopove senke. Arsenal bi možda bio preveliki zalogaj, a možda je Tobdžijama baš potreban neko ovakav.

JOŠ SPORTA:

DI Frančesko: Neću dizati glas protiv UEFA, glas ću dići na moje igrače jer su morali više da veruju!

Zvezda želi ozbiljno da se pojača pred kvalifikacije za LŠ

Pregovori su počeli, svašta se ovde može izdešavati!

Partizan ga se odrekao, on blista i dobija ponude iz inostranstva?