Gazda Fulama hoće da kupi dom FA Engleske

Englezi u dilemi šta uraditi, stigla megalomanska ponuda za kupovinu Vemblija

> 16:15

Fudbalski savez Engleske saopštio je danas da je dobio ponudu od 800.000.000 funti za prodaju čuvenog londonskog stadiona Vembli. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), za kupovinu je zainteresovan vlasnik engleskog fudbalskog kluba Fulam Šahid Kan, koji je i vlasnik američke NFL ekipe Džeksonvil.

KK Partizan pušta u prodaju komplete ulaznica

Izvršni potpredsednik NFL lige Mark Voler rekao je da bi kupovina legendarnog stadiona u Londonu bila veoma važna za ligu, a da bi Velika Britanija time pokazala da želi da pomogne razvoj američkog fudbala.

- To bi omogućilo veću fleksibilnost planiranja budućih utakmica NFL lige u Londonu - naveo je on.

Stadion Vembli kapaciteta 90.000 sedišta, najveći je u Ujedinjenom Kraljevstvu, otvoren je 2007. godine, a koštao je 757.000.000 funti. Totenhem je ove sezone na Vembliju igrao kao domaćin, pošto je njegov stadion u izgradnji.  Totenhem ima ugovor sa NFL da u narednih 10 godina organizuje najmanje dve utakmice u sezoni NFL lige, kada stadion bude završen.

FA je u januaru saopštio da će do kraja 2054. godine otplatiti izgradnju Vemblija. Skaj je preneo da se veruje da će reprezentacija Engleske i dalje veći broj utakmica igrati na Vembliju, kao i da će sedište FA ostati na stadionu.

JOŠ SPORTA: 

Rusi kaznili Spartak i Zenit zbog rasizma 

Real ruši redom, prvak Evrope sve bliži odbrani trona, u Minhenu pao i Bajern 

Vilijams Gos nosio crno-bele na Dorćolu, Partizan diže formu 

Zvezda na korak od titule, otpor „brđana“ slomljen u poslednjih pola časa