Sud u Lozani vratio titulu Skenderbegu!

> 16:31

Međunarodna sportska arbitraža se danas ponovo oglasila povodom situacije sa Skenderbegom i ovaj put je dosudila u korist ovog osramoćenogg albanskog kluba.

Nole ubedljiv u srpskom derbiju

Ovaj put tema je bila žalba tima iz Korčea (Gorica je pravi naziv za ovaj grad na jugozapadu Albanije uz samu granicu sa Grčkom) na odluke albanskog FS koja je usvojena. A to znači da će Savez morati da vrati oduzetu titulu Skenderbegu za sezonu 2015-16, ali i 12 poena oduzetih za minulu sezonu kao i dva miliona leka kazne (nešto preko 15.000 evra) pošto nije imala nikakvu zakonsku niti pravnu osnovu za to!

Poštovanje zakona i zakonskih propisa je nedodirljivo u modernim, jakim zemljama, dok ovaj deo Evrope živi između usmenih odluka i naprasnih promena tih istih zakona. Kako kojoj vlasti odgovara. Očigledno je da su čelnici FS-a, suočeni sa velikom brukom i nameštanjem preko 50 mečeva odlučili da "operu obraz" tako što će ad hoc kazniti Skenderbeg. A da za to nisu imali nikakvu pravnu osnovu, to jest zvanični dokument. I tako udarili u zid.

Sa druge strane, CAS je potvrdio kaznu koja je Skenderbegu odrezala UEFA od 10 godina izbivanja iz kontinenatalnih takmičenja uz milion evra globe, s obzirom da su dokazi nepobitni, a celokupna zakonska procedura maksimalno ispoštovana.

JOŠ SPORTA: 

Evropa uzela danak, rimski derbi bez baruta, SMS i Kolarov na ravne časti

Zvezda ostaje bez levog beka - Anđelković završio karijeru

Zvezda uručuje prvi otkaz nakon finala

Zvezda nastavlja sa promenama