Transparent sa uobičajenom porukom bio je ispisan na engleskom jeziku

"DELIJE" OPET PROZIVAJU UEFA! Pogledajte transparent ispred trofeja Lige šampiona u centru Beograda! (FOTO)

> 16:33

Navijači Crvene zvezde razvili su transparent "UEFA podržava terorizam" ispred trofeja Lige šampiona na Trgu republike u Beogradu.
Čuveni "ušati pehar", na kome piše i ime Crvene zvezde, na centralni gradski trg doneli su legenda Brazila Kafu i kapiten Zvezdine trofejne generacije iz Barija Stevan Dika Stojanović u sklopu evropske ture, ali su u centru pažnje ipak na kraju bili navijači "crveno-belih".
Sa Zvezdinog severa se dugo vodi borba protiv čelnika evropske kuće fudbala, timu iz Ljutice Bogdana je u više navrata prećeno drastičnim kaznama, a ovo je još samo jedan u nizu sličnih protesta.
Transparent sa uobičajenom porukom bio je ispisan na engleskom jeziku, u bojama albanske zastave - crvenoj i crnoj.
Bitka Zvezdinih navijača sa UEFA intenzivirana je kada je Kosovo, uprkos statutu UEFA, postalo članica te organizacije. Ubrzo je dobila i članstvo u FIFA, posle čega je na brzinu "ugurana" u kvalifikacije za Svetsko prvenstvu u fudbalu.
Istu poruku isticalo je na tribinama još nekoliko navijačkih grupa na evropskim mečevima, među njima i navijači praškog Spartaka, Olimpijakosa i Spartaka iz Moskve, koji su u dobrim odnosima sa "delijama".

Još sporta:

HTEO DA GA UBIJE! Golman slomio lobanju igraču! (VIDEO)

U CRNU GORU PO POBEDU! Mornar - Partizan! (19.00, Arena 1)

Nemci pomažu kosovski fudbal!

FSS se obogatio zbog bruke u Dohi!