Srpski golman Marko Milivojević nastavio je karijeru u maloj ostrvskoj državi Vanuatu, smeštenoj u Pacifiku u Okeaniji, nedaleko od Fidžija. Gledajući sa naše perspektive to je bukvalno (k)raj sveta, i Marku ne smeta da uživa i radi ono što voli daleko od Srbije

PROSTO REČENO RAJ: Bivši igrač Zvezde igra na "kraju sveta"!(VIDEO)

> 07:23

Iako neko možda nije ni čuo za ovu zemlju, i u Vanuatuu se igra fudbal. Njihova liga broji osam klubova za koje igraju i strani igrači, a kao i svuda po svetu, ima i Srba.

Marko Milivojević rođen je 8.2. 1988 i nekada je branio za mlađe kategorije Crvene zvezde, a pored našeg najvećeg kluba branio je i za manje klubove kao što su Policajac, Posavac, Sopot, Pkb, i za albanske klubove Skenderbeg i Luftetari. Trenutno igra za najbolji klub u Vanuatuu, Amikalu!

Da li si zadovoljan uslovima i kakvi su prvi utisci? 

- Utisci su fenomenalni. Vanuatu je zaista raj na zemlji. Nemam reči da opišem ovdašnje ljude. Prema nama, stranim igračima, ponašaju se kao da smo velike zvezde. Osećam se kao da sam došao u neki veliki evropski klub. Za sada je ovde sve idealno.- oduševljen je Milivojević.

Kako si uopšte dospeo do lige koja se igra u Okeaniji?

- Kontakti su još ranije uspostavljeni. Prošle sezone su u Amikali igrala trojica srpskih fudbalera. Jedan se posebno istakao, Marko Đorđević, pa je otišao na Novi Zeland, U Ouklend siti. To je najbolji klub u Okeaniji, koji je najčešći osvajač ovdašnje Lige šampiona, samim tim i učesnik FIFA klupskog svetskog prvenstva, pa je verovatno poznat ljudima u Srbiji.-kaže Marko.

Milivojević sa ponosom može da kaže da je u najvećem klubu u Vanuatuu, Amikalu. Amikala je dva puta došla do finala Lige šampiona Okeanije, 2011. i 2014. godine, međutim, najveći konkurenti, Ouklend, im nije dozvolio da osvoje titulu. 

Koje su mogućnosti i kakvi su planovi kluba u kojem igraš?

- Naš klub je bez dileme najorganizovaniji na ostrvu. Smešten je uglavnom gradu Port Vili. Gazda Amikale je veliki zaljubljenik u fudbal, entuzijasta i veoma ambiciozan. Želi da ove sezone osvojimo Ligu šampiona, čija grupna faza takmičenja počinje u aprilu.

Da li si ti jedini stranac u svom timu?

-Ekipa je prepuna stranaca. Tu smo nas trojica iz Srbije, Nemanja Đolović, Mladen Stanojević i ja, imamo i po trojicu igrača iz Italije, odakle je i trener Marko Bankini, i sa Fidžija, dvojicu Argentinaca, jednog Švajcarca... 

Kako ti se sviđa Vanuatu kao država?

Ostrvo je preveliko i ima pregršt zanimljivosti. Plaže su prelepe, baš kao lagune i vodopadi. Na susednim ostrvima ima vulkana, pa se ne usuđujemo da idemo tamo. Ljudi su sjajni. Vedri su, stalno nasmejani i uvek maksimalno opušteni. Ponašaju se kao da nemaju ni jednu jedinu brigu u životu.