Dinamo Vranje pred gašenjem!

> 16:16

Dinamo iz Vranja se nalazi u velikim problemima i velikoj i najavili su proteste u centru grada. 

Majstorije Runija u Americi se nastavljaju (VIDEO)

Čelnici Dinama kažu da u sredu Vranjanci igraju protiv Proletera, ali da klub jednostavno nema para za odlazak, smeštaj i hranu i da su se za proteste odlučili jer su dugovanja kluba izrazito visoka.

Takođe su pozvali i ostale klubove koji su u sličnoj situaciji da im se pridruže u 14:30 ispred Robne kuće u centru Vranja, a i čisto da podsetimo, ovo nije prvi put da su se čelnici Dinama iz Vranja žalili još prošle godine kada je Komisija za sport na gradskom konkursu odlučila da FK Dinamo ne dobije ni dinar.

Nešto ranije, stadion "Jumko" nije dobio odobrenje Komisije za prijem stadiona Fudbalskog saveza Srbije, pa će Dinamo u nastavku sezone igrati u Surdlici na stadionu Radnika.

"FSS nam ne dozvoljava da igramo u Vranju pre početka plej-auta. Po prvilniku ne smemo da menjamo stadion usred prvenstva, a sećam se da su drugi klubovi menjali, poput Spartaka koji je igrao u Kuli, a potom u Subotici, ali očigledno da postoje dvostruki aršini. Radovi su skoro 90 odsto završeni, ostalo je samo renoviranje svlačionica. Tribine su perfektne, teren je fenomenalan, posle Zvezde imamo najbolje travnatu površinu u Srbiji", kaže prvi čovek kluba Dragan Antić.

Predsednik i trener vranjskog superligaša ističe da se klub mesecima nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"Igrači nisu primili platu tri meseca, spremni su da štrajkuju. Još od jula nismo dobili nikakvu uplatu od grada, potom nam je finansijska sredstva obezbedio najviši državni vrh. Pokušaćemo da izdržimo još tri kola do kraja, a zatim ćemo videti da li klub može da nastavi ovako ili se definitivno gasi. Dinamo je sve poslove obavljao transparetno, nismo želeli da podlegnemo nikakvim mahinacijama ni zloupotrebama", jasan je Antić.

JOŠ SPORTA:

Porodično na Uesku: "Odlučio sam da pružim šansu Luki, dobro je ispalo"

Martovsko ludilo za pamćenje: Zajon pao, Teksas i Obern za istoriju!

Povređen a cena raste - Daglas Kosta od 50.000.000 evra

Navijači Zenita u glas: DA SE NE ZABORAVI BOMBARDOVANJE! (VIDEO)