Superliga Srbije ponovo na nacionalnoj frekvenciji!

> 17:46

Prenos 159. večitog derbija na TV O2 bio je izgleda samo početak povratka Superlige na nacionalnu frekvenciju.

Strahinja Jovančević za O2: "Sjajan doček na aerodromu, to mi je možda jači utisak od osvojene medalje!"

Naime, u prethodnih nekoliko godina mečeve najjače domaće lige mogli su kod kuće da prate u direktnim prenosima samo oni koji su u ponudi kablovskog operatera imali Arenu sport, a to, po svemu sudeći, više neće biti slučaj.

Dragan Karadžić, novi urednik televizije O2, koja je nedavno promenila vlasničku strukturu, najavljuje da će ovaj kanal obogatiti sadržaj velikim brojem prenosa, pre svega iz domaćeg sporta.
„Primarni zadatak u narednom periodu jeste podizanje dnevne gledanosti televizije O2. Stub programske šeme biće informativni, ali i sportski program, pa će tako O2 televizija ekskluzivno prenositi utakmice domaće fudbalske i košarkaške lige“, najavljuje Karadžić za portal B92, kako se nekad i zvala televija O2.

To znači da ćemo prenose Superlige uskoro gledati na nacionalnoj frekvenciji, a šta je Karadžić podrazumevao pod „domaćom košarkaškom ligom“, da li ABA ligu (takođe je trenutno prenosi Arena Sport) ili KLS, ostaje da se vidi.

Ono što takođe ostaje da se vidi jeste na koji način će sarađivati Arena Sport, aktuelni vlasnik prava na prenose Superlige, i O2: da li će, kao i slučaju večitog derbija, utakmice moći da se gledaju na oba kanala, ili će neke mečeve prenosti O2, a neke Arena. Saznaćemo veoma brzo.

JOŠ SPORTA:

Solskjer dobija poklon od 110 miliona evra!

Očekivano: Željko na čelu Unije trenera!

Kad se Italijani pitaju: Janis je najbolji Evropljanin!

Razmišljao o završetku karijere, Benfika traži 100 miliona!