Milojević našao zamenu za Borjana, i to u Grčkoj?

> 18:44

Crvenu zvezdu su napustili Nenad Krstičić i Miloš Degenek, a uprkos tome što je Zvezdan Terzić rekao da Milan Borjan neće biti na prodaju, ipak se zamena mora spremiti. 

Peruničić: "Neko kaže lepo igrate, a ja pitam šta mi imamo od toga?"

Iz Crvene zvezde su poručili da Milan Borjan nije na prodaju i da su neke ponude za njega odbijene. Međutim, ponuđen mu je novi ugovor koji kanadski golman još nije prihvatio.

To još nije razlog za alarm jer Borjan ima ugovor do leta 2020. godine. Ali ako odbije novi ugovor, to jeste signal da se Zvezda baci u potragu za novim golmanom. Inače, do sada je postojalo interesovanje za Borjana sa Bliskog istoka, Francuske i Genta koji je već našao novog golmana.

Ako Borjan ode narednog leta, među stative Crvene zvezde bi mogao da dođe bivši učenik Vladana Milojevića - Andreasu Janotisu. U pitanju je Grk (26), koji je trenutno rezerva u Olimpijakosu. Milojević i Janotis su imali vrlo uspešnu saradnju u Panioniosu u sezoni 2016/17 kada je Grk bio standardan na golu tima iz atinskog predgrađa u sezoni za pamćenje. Primio je 20 golova na 28 mečeva u prvenstvu i sačuvao mrežu mirnom u 11 utakmica.

Tada je branio za Panionios kao pozajmljen igrač Olimpijakosa, kasnije je prešao u Atromitos, a prošlog leta se izborio za drugi mandat u Olimpijakosu. Vratio se u Pirej i sezonu započeo kao prvi golman Olimpijakosa. Branio je svaki minut u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prvih sedam kola u grčkom šampionatu, po jedan meč u Ligi Evrope i Kupu Grčke, a onda je sklonjen!

Olimpijakos je rešio da ga kazni zbog odbijanja da produži ugovor koji mu ističe na kraju sezone. Grčki velikan mu je ponudio ugovor vredan 300.000 evra po sezoni, ali Janotis nije prihvatio. I odmah je prikovan za klupu. Uz poruku da će u januaru biti prodat samo ako neko ponudi između 400.000 i 500.000 evra za njega.

Interesantno je da Grci kao zamenu za Janotisa na golu Olimpoijakosa najavljuju Matica Kotnika kojeg Slovenci pominju kao želju Crvene zvezde. Kotnika bi na golu Panioniosa trebalo da zameni Zvezdin bivši golman Filip Manojlović koji mu je trenutno rezerva.

Veliki je ovo krug...

JOŠ SPORTA:

Ono kada je tvom sinu Kristijano Ronaldo omiljeni igrač...

Nurmagomedov poslao poruku Mekgregoru: "Živećes sa ovom sramotom, celog svog života!"

Ker o Dončiću: "Ovaj dečko ne izgleda kao ruki, on je već Ol-star!"

Kalderon: "Zidanovi predlozi su ignorisani, zato je otišao...Doneo je dobru odluku"