Disciplinska komisija tužila Vuletića, on im odgovorio: "Odgovoriću na ovu blasfemičnu prijavu!"

> 17:05

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije podnela je prijavu protiv potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića.

Jokić: "Voleo bih da budem na Ol-staru ali ne igram da bih bio Ol-star"

Čelnik Partizana je tužen zbog uvreda na račun prvog čoveka Zajednice Dragomira Lazovića i direktora te organizacije Vladimira Bulatovića.

"Kao dokazni materijal priložen je tekst članka iz jednog dnevnog lista, od 19. decembra 2018. Neposrednim uvidom u pomenuti tekst, ustanovio sam da Bulatović pokušava da svom mentoru i pravnom staratelju Lazoviću skine naočari sa glave, kao što je Lazović Bulatoviću koncipirao odluku koju je doneo u vezi sa utakmicom između Partizana i Mačve", prenosi "Mozzart sport" reči Vladimira Vuletića. 

"Kako drugačije objasniti da se Disciplisnka komisija FSS ne bavi najavama Lazovića da će Bulatović sigurno odbiti žalbu Partizana, pre nego što je odluka o tom meču i doneta. A, žalba njemu lično nije bila ni poslata, budući da je nenadležan. Možda Bulatoviću smeta jedno od čuvenih dela Ljubomira Simovića "Boj na Kosovu", u kojem postoji alegoričan opis: "Šta biva kad se topuzina da buzdovanu". Odnosno, šta biva kada se nenadležni organi bave pravnim stvarima u kojima su neuki. Ko je od njih dvojice topuz, a ko buzdovan, ja to ne znam. Budući da mi nije jasno kako su se oni prepoznali u alegoriji koju sam naveo". 

Potpredsednik Partizana je u svom stilu objasnio kako će on reagovati na ovu tužbu. 

"U roku od osam dana odgovoriću Disciplinskoj komisiji FSS na ovu blasfemičnu prijavu, pa ću se, kao Kočićev "Jazavac pred sudom", pojaviti u svojstu branjenika optuženih Ljubomira Simovića, Branislava Nušića, Jovana Sterije Popovića, Petra Petrovića Njegoša i Radoja Domanovića. Izhod je krajnje neizvestan. Elem, zahtevaću saslušanje pred disciplincima FSS na kojem ću da pripovedam drevnu kinesku priču o mudracu VLA BU LA i njegovom učitelju i mentoru DRA GO LA. Biće to pripovest o naporima ovih kineskih mudraca da odbrane višu silu od sile prava", zaključio je Vuletić.

JOŠ SPORTA:

Degenek: "Teško mi je i teškog srca napuštam Zvezdu"

Politika pa tenis, šta će prevagnuti?

Dan prvi: Na terenu četvorica Srba, Mari, Federer i Nadal!

Kirjos i Mariju: "Čoveče, ti si mnogo bolji od Novaka"