I Latinska Amerika se oprostila od "Belog Pelea"

> 17:03

Smrt Dragoslava Šekularca je odjeknula ne samo u regionu, već i u Latinskoj Americi pa su se od mađioničara oprostili i mnogi inostrani klubovi. 

Kanter ne želi da putuje u London: "Taj prokleti ludak, turski predsednik...Postoji šansa da me tamo ubiju"

Legendarni Šeki preminuo je 5. januara u jutarnjim časovima, a trag koji je ostavio ostaće neizbrisiv i, kako kažu brojni fudbalski velikani, čuveni as živeće večno.

Fudbal je počeo da igra u svojoj Crvenoj zvezdi 1955. godine, dok je od 1966. narednih 10 godina proveo u inostranstvu.

Od velikog Šekularca na Tviteru se oprostila Amerika Kali, kolumbijski klub za koji je igrao 1974. godine i koji sada prati više od 700.000 ljudi na ovoj društvenoj mreži. 

"Žalimo zbog smrti srpskog fudbalera Dragoslava Šekularca. Zbog svog umeća imao je nadimak Beli Pele", piše na Tviteru Šekijevog kluba iz Južne Amerike. 

Dres Santa Fea, takođe iz Kolumbije, nosio je nešto ranije, od 1969. do 1971. godine, a ovaj klub se emotivno oprostio od bivšeg igrača i dosta je pažnje posvećeno odlasku druge Zvezdine zvezde. 

"U Beogradu je preminuo Dragoslav Šekularac, jedan od najboljih na svetu u istoriji fudbala", piše na Tviter profilu Santa Fea, uz omaž Šekiju fotografijom sa navedenim najvećim uspesima, klubovima za koje je nastupao i upečatljivim citatima. 

Brojni oproštaji, kako inostranih klubova, tako i vodećih svetskih medija, dovoljno govore da je smrt Dragoslava Šekularca odjeknula u svakom delu planete, kao i da je Šeki bio svetska zvezda.

JOŠ SPORTA:

Pliškova i Gerges se dobro zagrejale pred Australijen Open!

Galinari: "U Evropi visoki igrači vode loptu, pogledajte Jokića"

Lauda u bolnici!

Četvoroligaš izbacio Marsej, Radonjiću tek 10 minuta!