Iz ugla SS365: Još jedna glavobolja pred zimski raspust, znaju li igrači za koga igraju i da li će doći sebi?

> 21:55

Loši rezultati se nastavljaju. 

Junajted se ponovo okliznuo

Loši rezultati Partizana se nastavljaju. Iako je pobednički niz od tri pobede prekinut, ipak još jedan remi zadaje novu glavobolju. Partizan već sada zaostaje čak 10 bodova za najvećim rivalom, s'tim da crveno-beli imaju utakmicu manje. 

Partizan je od početka sezone, na 18 mečeva, zabeležio 10 pobeda, jedan poraz i čak 7 remija. Dugo se u istoriji Partizana ovo nije dogodilo, ovoliko remija i ovoliko letargije. 

Ono što je takođe zabrinjavajuće, jeste enerbija. Partizan izgleda kao tim koji nema ambicije, i kao tim koji eto tako, želi samo da izađe na teren i što pre "otalja" tih 90 minuta. 

Postoji jedna stara izreka, "Dok je jak Partizan/Crvena zvezda, biće jaka i Crvena zvezda/Partizan", u prevodu, bez jednog ovaj drugi ne bi postojao. 

Dok crveno-bela strana Topčidera beleži neverovatne rezultate u Ligi šampiona, pobeđuje Liverpul, u domaćem prvenstvu je gotovo bezgrešna i zaista ne postoji tim koji joj može napraviti probleme, na drugoj strani, sve je crno, u skladu sa bojama kluba. 

Odlazak Đukića su svi okarakterisali kao veliku promeni. Zoran Mirković je samo u mečevima sa Bešiktašom doneo nešto novo, energiju koja je kratko trajalo. Onaj Partizan sa početka sezone se vratio. U klub je u međuvremenu došao i Goran Zakarić, sa epitetom najboljeg igrača Bosansko-hercegovačke lige, međutim utopio se u sivilo i počeo da igra veoma slabo. 

Kvalitet kod pojedinih fudbalera postoji, ali pitanje je, kada će pokazati znanje. Da li je problem u motivaciji ili možda ipak nečemu višem. O drugim faktorima ne želimo da pričamo, i nije naše da se mešamo u stvari koje nisu fudbalske. 

Naše je da komentarišemo ono šta vidimo, a mi trenutno ne vidimo ništa što je vredno pohvale. 

Partizanu, kao i ostalim klubovima u Superligi ostaju tri meča do kraja jesenjeg dela šampionata a onda zimski raspust na kojem će morati da se "pročešljaju" svi, od direktora, preko razrednog starešine i na kraju učenika. Prosvetarski rečeno, direktor je debelo pao ispit, razredni starešina nema autoritet i izgledao kao da je položio zakletvu na "mufte", dok su "deca" kao puštena sa lanca. 

Potrebne su promene jer ovi igrači moraju znati za koga igraju. Nije Partizan tamo neki klub, Partizan je institucija. 

JOŠ SPORTA:

Superklasiko: Troškovi do Evrope visoki, ali pomama još veća - 70.000 Argentinaca rezervisalo kartu!

Sjajna vest za sve muškarce - Linzi Von odložila penziju

I maratonci vole da "varaju" - našli prečicu i trčali kroz grmlje

"Milioner" ne žele da igraju u Madridu!