Direktor Spartaka iza rešetaka!

> 14:23

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uhapšen D.Đ, pod sumnjom da je u svojstvu odgovornog lica FK Spartak Subotica počinio krivično delo.

Bogdanova asistencija potez večeri u NBA (VIDEO)

Mediji su preneli da je u pitanju Dragan Đorđević, direktor subotičkog superligaša.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su D.Đ. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i V.Z. (1985) i D.V. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca. Uhapšeni D.Đ. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice fudbalskog kluba „Spartak“ iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara“, navodi se u saopštenju MUP. 

Dodaje se i da se uhapšeni V.Z. i D.V. sumnjiče da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca. 

“Deo novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca podneta krivična prijava u redovnom postupku. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu“, zaključuje se u saopštenju MUP.

JOŠ SPORTA:

Jokić kapetan u Denverovom brodu koji tone

Gospodin 10% - bije milione, klub u ambisu

Lev nastavlja da šokira - "Nakon Rusije i Holandije na odmor idem sa dobrim osećajem"

Liverpul se pridružio Barsi i Bajernu