Zvezdi malo 2.000.000 za Borjana

> 16:32

Milan Borjan je fudbaler koji u dosadašnjem toku Lige šampiona proveo najviše vremena na terenu. 

Tumbaković pozvao svežu krv za Srbiju

On je sa 1.110 minuta na vrhu liste, a pored toga golmac crveno-belih je sa 28 odbrama među najuspešnijim čuvarima mreže u dosadašnjem toku takmičenja, iako je primio čak 10 golova u četiri utakmice. 

Sjajne partije iz prošle sezone, 31-godišnji reprezentativac Kanade nastavio je i ove, a to nije promaklo skautima bogatijih klubova od Crvene zvezde.

U intervjuu za SOS kanal, generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je oktrio da je klub nedavno odbio 2.000.000 evra za Milana Borjana. 

Konkretno pitanje bilo je koliko iznosi trenutna tržišna vrednost Zvezdinog golmana, ako je Liverpul letos platio Romi 75.000.000 evra za brazilskog čuvara mreže, Alisona.

"To je relativna stvar. Da li Van Dajk vredi 79 miliona funti, što je 100 miliona evra? Ili Alison tih 75 miliona koliko je Liverpul platio Romi? Transferi su u poslednjih par godina poremetili tržište i cene su otišle u nebo. Liverpul ima takvu poziciju da može da plati bilo koje obeštećenje i da dovede igrača kojeg poželi. Nadam se da Zvezda i na tom planu ide uzlaznom putanjom. Koliko košta Borjan, u ovom trenutku ne znam. Mnogo faktora određuje cenu. Godine starosti, klub i liga iz kojih igrač dolazi... On ima već 31 godinu i ne bih spekulisao sa njegovom tržišnom cenom. Pre svega iz razloga što Borjan trenutno nije na prodaju. I on, poput Pavkova, ima ugovor do 2020. godine i predstavlja dugoročno rešenje na golu Crvene zvezde. Ugovor će mu uskoro biti revidiran i dobiće veću platu. Imali smo pre par dana ponudu od dva miliona evra za njega i glatko smo je odbili".

Ko je ponudio dva miliona za Borjana?

"Nije bitno", nije želeo Terzić da otkriva.

JOŠ SPORTA:

Ovakav gol se retko viđa (VIDEO)

Rodžer loše startovao, Novak počinje danas

Alarmantno u Bajernu - Riberi šamarao novinara?

Uhapšen mladi srpski golman!