Mirković: Zaostajemo za Evropom...

> 16:25

Mirković je i podsetio da je najveći rival pre samo dve nedelje remizirao sa takođe slično snažnim Napolijem i da je zato svaka utakmica nova priča.

Nakon Mesija, povlači se i Ronaldo

Bata Mirković je rekao da srpski fudbal zaostaje za evropskim, što se videlo u duelu između Crvene zvezde i PSŽ-a.

Novinari su Mirkovića, uoči duela Partizana i Voždovca u 11. kolu Superlige, pitali da je li je realo stanje srpskog fudbala rezultat iz Pariza.

"Fokusiran sam za utakmicu sa Voždovcem, ona je moj centar sveta. Zvezda je slabo igrala u Parizu, tako je i rezultatski prošla. Imate utakmice kada igrate dobro, a ne budete nagrađeni za dobru igru ili budete počašćeni za lošu igru. Juče je sve jasno, Zvezda je bila loša", rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Mirković je dodao da se u Srbiji olako donosi sud posle velikih utakmica.

"Da zaostajemo za Evropom zaostajemo. Postavio bih pitanje da li je velika razlika između Napolija i PSŽ? Svaka je utakmica priča za sebe, zavrti se kako se zavrti, a mi olako donosimo sud".

Osvrnuo se i na duel sa Voždovcem, koji će zbog suspenzije propustiti Marko Janković.

"Voždovac izaziva poštovanje kao klub, imaju spoj mladih i iskusnih igrača, čeka nas težak zadatak, ali imamo cilj i moramo da idemo na pobedu. Daćemo sve od sebe da je ostvarimo", rekao je Mirković.

Neizvestan je nastup Nemanje G. Miletića zbog temperature, nakon što je u prethodnom meču u Nišu napravio kiks koji je prema Mirkovićevim rečima verovatno uticao na njega.

"Već drugi, treći dan ima temperaturu, možda i na nervnoj bazi. Dešvaju se kiksevi, pričao sam sa njim. Nije važno da li si pao, već da li si ustao. Ponudio sam mu da mu izvučem moje gluposti iz igračke karijere, a sada sam živ i zdrav".

Premijerna utakmica 11. kola Superlige Partizan – Voždovac igra se u petak od 18 sati na stadionu u Humskoj.

JOŠ SPORTA:

Odbojkašice bez greške - 5/5

Bobi pokazao da treba da dobije više minuta!

Srećan ti rođendan Partizane!

U Napulju ništa novo - Miliku pištolj u glavu