Humska dobija novi identitet do kraja 2019.?

> 15:51

Sredinom godine najavljeno je da će mnogi fudbalski stadioni u Srbiji biti rekonstruisani, a među njima su i objekti na Topčiderskom brdu.

PETROVIĆ: “OČEKUJE NAS ZANIMLJIV MEČ”

Zvezdan Terzić je u nedeljama iza nama govorio o rekonstrukciji stadiona Crvene zvezde, a danas je i prvi čovek FK Partizan Milorad Vučelić progovorio o detaljnim planovima za "ulepšavanje" stadiona u Humskoj.

Plan je da stadion Partizana dobije krov, nove stolice, teren sa grejačima, reflektore... Radovi bi trebalo da počnu sledećeg proleća, a kompletna rekonstrukcija biće završena do kraja sledeće godine.

"Iz državnog fonda trebalo bi da dobijemo investiciju veću od 10 miliona evra. Ovom odlukom Skupštine grada smo 'zakoračili u svet' (građevinskih) dozvola. U međuvremenu, izrađuje se uveliko plan. Čim sve to legalno prođe, U MARTU ćemo početi da radimo generalno spremanje stadiona", rekao je Milorad Vučelić gostujući na TV Pink.

Atletska staza neće biti uklonjena, ali će kapacitet biti smanjen.

"Taj projekat rekonstrukcije ćemo detaljno predstaviti. Napravio bi se 'oklop' stadiona. Bio bi moderan, evropski... Možda bi se malo smanjio kapacitet stadiona, ali ne mnogo. Stadion će biti preporođen, izgledaće lepo, a tokom sledeće godine ćemo ga i završiti", dodao je predsednik FK Partizan i JSD Partizan.

Stadion fudbalskog kluba Partizan izgrađen je 1949. godine, a trenutni kapacitet iznosi 29.775 mesta. 

JOŠ SPORTA:

Isko van terena mesec dana

Viktor bez četvrtfinala u Šenženu

Partizan renovira stadion

Lids već slavi plasman u Premijer ligu