Tumba: Bato, samo borbeno, disciplinovano i agresivno

> 10:35

Najbolji trener u istoriji Partizana, Ljubiša Tumbaković, savetovao je svog pulena, Batu Mirkovića, pred večiti derbi da Partizan igra agresivno, disciplinovano, borbeno i bez straha i kompleksa.

Kraj sukoba u Minesoti?

On smatra da ukoliko Partizan razbije psihički problem, može da savlada Zvezdu.

„Ne igraju samo noge, već i pluća, glava. Kad se sve spoji, može i Zvezda da bude ranjiva. Poseduje i Partizan kvalitet, dobro, sad je u problemu, isključivo psihološkom. Postoji doza straha, nesigurnost... Čak i da je Zvezda bolja, svaka čast, al’nek to dokažu na zelenom pravougaoniku. ’Ajde da vidimo“, rekao je Tumbaković.

Pravi savet za Batu glasi:

„Bez kompleksa, disciplinovano, sa dozom normalne agresije. Igra na svom terenu, ako se tako ponaša - može da dođe i rezultat. Ako ne dođe, niko neće da zameri“.

Tumbaković je i ovdašnji rekorder po broju večitih derbija u kojima je bio akter kao trener ili funkcioner.

“Iza mene je 40 derbija, 27 u prvenstvu. Pročitah – u septembru ih je odigrano oko 20, od toga u pet sam ja slavio. Dešavalo se da favorit pobedi, al’ – retko. Eto, igramo finale kupa na Zvezdinom, Miljan Miljanić predaje pehar, odemo na Marakanu sa mišlju da samo probamo. I, znate šta bude? Saša Ilić da gol sa 20 metara, levom nogom!? E, to vam je derbi, nema pravila“, zaključio je Tumbaković.

JOŠ SPORTA:

Užas - Grujić završio sezonu

Tomić: Budućnost je favorit!

SL - Lalat održao obećanje, slavili još Voša i Rad

Čanak: Zadovoljni smo