Bata našao idelno mesto za Jankovića

> 10:05

Partizan je juče pobedio Rad sa 1:0, a jedini strelac na toj utakmici bio je Marko Janković, koji je zaista bio jedan od boljih igrača na terenu. Ne treba zabpraviti da je sudija odlučio da ne dosudi čist penal nad njim.

Federer: Novakov forhend je opasno oružje

''Možemo biti zadovoljni, najbitnije da smo u uvertiri pred derbi osvojili tri boda. Rad ima dosta dobru polukontru, kontru, imali su par dobrih situacija, ali mislim da smo i mi podigli formu i da je publika mogla da vidi znatno bolji fudbal nego što je to bilo u Novom Sadu. Sad nas čeka derbi, spremaćemo se ovih par dana. Derbi sa sobom nosi dozu neizvesnosti i nikad se ne zna u kom pravcu će da krene, ali na nama je da igramo jedan takmičarski fudbal'', istakao je Janković.

A što se tiče nedosuđenog penala nad njim?

'Bitno je da to nije značajno uticalo na ishod meča'', konstatovao je Janković.

Juče nije igrao po strani, nego iza napadača i deluje da se tu bolje snalazi.

''Bio sam kao polušpic iza Rikarda i Nikolića, to je neka proba bila, da li za derbi, ili nije, ne znam, ali nije ni to loše išlo. Više nas je bilo u napadu, možemo bolje i da čuvamo loptu. Ako to bude situacija i u derbiju, mislim da mogu dobro da odigram. Derbi kao derbi, nikad nije to bio neki spektakularan fudbal, više je to neki naboj, ali igramo na svom terenu i verujem da će biti više hrabrosti kod svih da preuzmu odgovornost, da igramo od noge do noge. Mislim da bismo takvom igrom bili znatno opasniji, nego kad bismo bili u grču i pokušavali na neke duge lopte. Za derbi je potrebna hrabrost, odvažnost, da svaki igrač zna svoju ulogu na terenu i da preuzme odgovornost'', objašnjava Janković i poručuje da se ne bi bunio da Partizan sve do kraja pobeđuje sa po 1:0.

JOŠ SPORTA:

UEFA voli šarlatana - sprema mu nagrade

Počeo rat - Ronaldo VS UEFA

Obradović saopštio spisak za Sloveniju

Ronaldo pocrveneo na debiju, da li je Brih bio prestog?