Ide bager na Marakanu?

> 14:46

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o dugoročnim planovima kluba, a jedan od njih tiče se stadiona “Rajko Mitić”.

Fetel otkrio ko mu je najveći protivnik

Odavno je jasno da će popularna “Marakana” morati za nekoliko godina da se rekonstruiše kako bi pratila UEFA i FIFA standarde, ali je Terzić najavio i rušenje kao verovatniju opciju. Terzić za sada najavljuje dodatne radove na prilagođavanju “Marakane” evropskim standardima, ali još jednom naglašava da je rušenje neizbežno.

"Mi ćemo ući u rekonstrukciju, međutim, svaki početak posla otvara tri nova posla. Pa tri nova otvaraju devet novih. U principu, mnogo je skuplje rekonstruisati. Sada dobijamo licencu UEFA, ali dugoročno, u periodu od pet do10 godina, “Marakana” će morati da se ruši i da se gradi nov stadion, jer je neuslovna za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će UEFA biti sve zahtevnija",  rekao je Terzić gostujući na TV Kopernikus.

Stadioni se u današnje vreme prave da budu više od sportskog terena, već moderni tržni centri sa komercijalnim sadržajima.

"'Marakana' ne može da bude to jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderan, nov, sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana. To je jedno rešenje", rekao je Terzić.

Direktor Zvezde je o tome već razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

"Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dođeš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje", objasnio je generalni direktor crveno-belih.

Terzić je za predstojeću jesen prvo najavio ugradnju automatskih ulaza koji će onemogućiti ulazak na stadion navijačima bez kupljenje ulaznice, što je pre nekoliko meseci na svom stadionu u Humskoj 1 uradio Partizan, a što će klub koštati oko 600.000 evra.

Izvor: Blic Sport

JOŠ SPORTA:

Perez "apdejtuje" svoj rekord

Jokan ne kopira Gvardiolu

Grbić: Doveli smo stvari na svoje mesto

Evo šta Ronaldo radi na treningu (VIDEO)